H.M.K.Ü’de Kornea Nakil Merkezi Kuruldu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından kornea nakil merkezi olarak yetkilendirildi.Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağrı İlhan sorumluluğunda kurulan Kornea Birimi ve Kornea Nakil Merkezi faaliyetlerine başladı.

Ülkemizde büyük merkezlerde uygulanan ve Hatay’da bugüne kadar kamu hastanelerinde yapılamayan kornea naklinin Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde  yapılmaya başlamasıyla hastalar kornea nakli için Adana, Gaziantep, Ankara gibi büyükşehirlere gitme zorunluluğundan kurtuldu.

Kornea Birimi ve Kornea Nakil Merkezi hakkında detaylı bilgiler veren Doç. Dr. İlhan: “Kornea gözün en ön kısmındaki saydam tabakadır. Bu organın hastalıklarında saydam tabaka saydamlığını yitirebilir ve kalıcı görme azlığı gelişebilir. Böyle durumlarda hastalıklı korneayı yeni bir kornea ile değiştirme yani kornea nakli işlemi hastanın görme düzeyini artırabilir. İlimizde geçirilmiş kornea hastalığına bağlı görme azlığı hatta körlük yaşayan birçok hasta olmasına rağmen bu hastaların büyük kısmının tedaviye ulaşamadıklarını gördük ve hastalarımıza bu hizmeti sunmak için eksiklerimizi giderdik. Gelinen bu noktada Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Sağlık Bakanlığı tarafından kornea nakil merkezi olarak yetkilendirildi ve merkezimiz hizmet vermeye başladı. Hedefimiz çok kısa bir süre içinde kornea hastalıklarının tedavisinde güncel tıbbi uygulamaların tamamını hastalarımız için ulaşılabilir hale getirmek ve yapacağımız çalışmalarla bu bilim dalında öncü bir rol oynamak. Bu güzel hizmetin hastalarımıza sunumu sürecinde desteklerini kararlılıkla sürdüren başta rektörümüz Sn. Prof. Dr. Hasan Kaya şahsında tüm Üniversite ve Tıp Fakültesi yönetimine, başhekimimiz Sn. Prof. Dr. Bülent Akçora ve Hastane yönetimine ve tüm Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı’na şahsım ve hastalarım adına teşekkür ediyorum. Ayrıca bu yolda bilgi ve deneyimlerini bizimle paylaşan Türk Oftalmoloji Derneği Kornea ve Oküler Yüzey Birimi Başkanı Sn. Prof. Dr. Ayşe Burcu ve Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Bankası ailesine şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

 

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu