H.M.K.Ü ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Arasında EXPO 2021 Protokolü İmzalandı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

EXPO 2021 Hatay projesi kapsamında yer alacak ve dünyanın en geniş taban mozaiği olma özelliğini taşıyacak Ortak Varoluş mozaiğinin HBB’ye devri için ve Üniversitemiz Veteriner Fakültesi öğrencilerinin ‘Dış Pratik Eğitim Programı’ kapsamında, HBB’nin veteriner hizmeti veren birimlerinde iş ve işlemlere katılmaları, zorunlu yaz stajı yapmaları amacıyla HBB ile iki protokol imzalandı.
Hatay Gastronomi Evi’nde düzenlenen protokol törenine HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü SAVAŞ, HMKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan KAYA, HMKÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret KARACA Dr. Öğretim Üyesi Banu ÖZDİLEK, Dr. H. Onur TIBIKOĞLU, Arş. Gör. Doktorant Kürşat Kaan ÖZKEMAHLI ile birlikte HBB yetkilileri katıldı.

Ortak Varoluş mozaiğin tanıtımını yapan Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Banu ÖZDİLEK: “Hatay ilinde gerçekleştirilen ilk tasarım devir sözleşmesi özelliğini taşıyan bu imza aynı zamanda Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nin Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Bilimler alanında ilk kez gerçekleştirdiği “kamu-üniversite işbirliği protokolü”nü de içermektedir.” Dedi.

Dr. Öğretim Üyesi Banu Özdilek “Ortak Varoluş” ismi verilen tasarımın, Antakya Expo alanında 45 m çapında 1600 m2 ’lik daire şeklindeki bir alanda mozaik olarak uygulanacağını söyledi.  Projede Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay mozaik sektörünün temsilcileriyle bir imece gerçekleştireceğini ifade eden Özdilek, Anadolu’nun dört bir yanından temin edilen doğal taşlar kullanılarak yapılacak bu mozaik tamamlandığında, bu ölçekte dünyanın en geniş taban mozaiği ünvanını elde ederek Guiness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazanacağını belirtti. Özdilek mozaik tasarımının Hatay’ın coğrafik, kültürel ve tarihsel değerini bilimsel bilgiyle desteklenen bir derinlikte özgün olarak yansıtıldığını, bunu yaparken antik sanatın sembolizmasını antik mozaik sanatındaki figürsel tarzla katıştırarak modern bir anlatım ortaya koyulduğunu sözlerine ekledi.

Protokol töreninde konuşan Üniversitemiz Rektör Prof. Dr. Hasan KAYA emeği geçen herkese teşekkür ederek, bir ilke imza attıklarını ifade etti.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü SAVAŞ ise imzaların Hatay’ın geleceğine değer katacağını söyledi. Hatay’ın müthiş bir birikime sahip olduğunu belirten Savaş, mozaiğin Guinness Rekorlar Kitabına girecek en büyük ve en anlamlı mozaik olduğunu söyledi.
Tören, İmzalanan iki protokolün ardından hediye takdimi ve günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu