Görenler bu Çiçeklere Hayran Kalıyor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi Expo alanında kurulan seralarda yetişen rengarenk çiçekler görenleri kendilerine hayran bırakıyor.Çiçekçiler Derneği Başkanı ve Meclis Üyesi Bülent Çıldır’ın önderliğinde faaliyetlerini sürdüren Tohumla Güçlenen Eller Kadın Kooperatifi üyeleri Kuru çiçekler  Statis ve Protea başta olmak üzere Karanfil, Sardunya, Sıklemen, Kauçuk, Şeflera ve benzeri çiçekleri üreterek özel stantlarda satışa sunuyorlar.Kooperatif üyeleri için istihdam sağlayan çiçek seraları aynı zamanda emek harcayan kadınlara ekonomik katkı da sağlıyor.Altı seradan oluşan tesis  rengarenk görüntüleri ile ağırladıkları ziyaretçilerine aynı zamanda kendi elleri ile çiçek toplama ve satın alma imkanı da sunuyor.

 

Çiçekçilik alanında ciddi bir tesis kurduklarını ifade eden Çiçekçiler Derneği Başkanı Bülent Çıldır yaptığı açıklamasında:” Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren tesisimizde Tohumla Güçlenen Eller Kadın Kooperatifi  üyesi kadınlar Kuru çiçekler  Statis ve Protea başta olmak üzere Karanfil, Sardunya, Sıklemen, Kauçuk, Şeflera ve mevsimlik çiçekleri alanında uzman kişiler nezaretinde yetiştirmektedirler.

Bu isimlerden biri olan Mustafa Sahillioğlu çiçek konusunda başarılı çalışmaları ile bilinmektedir.12 ay faaliyet gösterecek tesisimizde mevsimine göre çiçekler yetiştirileceği gibi çiçek satışımızda devam edecektir.Şuana kadar Expo alanını gezmeye gelen bir çok ziyaretçimiz tesislerimizi gezerek istedikleri çiçekleri satın aldılar. Tohumla Güçlenen Eller Kadın Kooperatifi   üyesi kadınlar elde edilen gelir ile ev ekonomilerine katkı sağladılar. Burada çalışan da gezmeye gelen de herkes memnun bunu altını çizmek isterim. Bizler ekibimiz ile buradayız ve çiçeklerimizi yakından görmek isteyen herkesi tesisimize bekliyoruz.Yakın bir zamanda burada çiçek hali yapmayı planlıyoruz.Bunun için çalışmalarımız tam gaz devam ediyor. Bizlere bu ortamı sağlayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’a teşekkür ediyor Tohumla Güçlenen Eller Kadın Kooperatifi üyelerimize çalışmalarında başarılar diliyorum.”dedi.

 

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu