Gökhan Zan: Hatay sadece Atatürk’ün değil, 86 milyonun şahsi meselesidir

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve beIN Medya Grubu işbirliği ile organize edilen ‘Omuza Omuza’ Yardım ve Dayanışma Kampanyası’nda toplam bağış miktarı 845.7 milyon TL’ye ulaştı.
Depremin ilk gününden bu yana sahada yaraları sarmak için büyük bir mücadele veren Hataylı eski milli futbolcu Gökhan Zan, programda yaptığı konuşmada Hatay’ın tüm Türkiye’nin şahsi meselesi olduğunu söyledi.
VOLKAN KARDEŞİM İYİ Kİ VAR
Volkan Demirel’e de çabalarından dolayı teşekkür eden Zan, “Ben öncelikle Volkan kardeşime çok teşekkür ediyorum. Tam bir Hataylı gibi orayı sahiplenen duygularla hareket ettiği için şahsım, halkımız ve tüm inanç sahipleri olan kanaat önderlerimiz adına kendisine şükranlarımı sunuyorum. Çok teşekkür ediyorum. İyi ki var. Yüz yılın felaketini yaşadık. Ancak düşünebiliyor musunuz? Bir buçuk dakika içerisinde bir anda vedalaşamıyorsunuz. Aileniz, komşularınız, dostlarınız, akrabalarınız, şehriniz, anılarınız, tarihiniz ve ruhunuz yok oluyor. Biz bunu tekrar inşa etmemiz lazım. Yeni nesillere, yeni bir Antakya yaratmamız gerekiyor. Çünkü Hatay, sadece Mustafa Kemal Atatürk’ün sadece şahsi meselesi değil, 86 milyonun şahsi meselesidir.
YARDIMLAR PLANLI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMALI
Antakya, kültürel zenginliği ve tüm inanç önderleri ile yüz yıllardan beri daha önce de deprem yaşamış olmasına rağmen her zaman ayağa kalkmış ve önüne bakmıştır. Ben bundan sonra yapılacak olan yardımların programda planlı ve sürdürülebilir olması gerektiğini düşünüyorum” sözlerini kullandı.
DEMİREL: TANIDIKLARIMIN YARISI HAYATINI KAYBETTİ!
Programda konuşan Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel de yardımların sürmesini istedi. Hatay’da tanıştığı insanların neredeyse yarısının depremde yaşamını yitirdiğini ifade eden Demirel, “Öncelikle baş sağlığı dilemek istiyorum. Çünkü gerçekten Hatay’da bulunduğum sürede 100 kişi tanıdıysam hemen hemen bunun yarısını yakınını kaybettim. Geride kalanların çoğu ya ailesini, ya eşini, ya geçmişini ya da geleceğini kaybetti. O yüzden ben buradan başta mesai arkadaşım Taner Savut’un ailesine, oyuncu arkadaşımız Christian Atsu’ya, personelimiz Suzan kardeşimize, Onur kardeşimize baş sağlığı dilemek istiyorum. Keşke elimizden daha fazla şey gelebilseydi de onları ayakta tutabilseydik. O yüzden kendi adıma ailelerinden de özür diliyorum.
YARDIM ÇOK AMA NE YAZIK Kİ YETMİYOR
Bu depremde yaralanan, enkaz altında kalan 4 tanesi benim ekibimden 10 tanesi de futbolcu arkadaşlarıma buradan geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Eminim ki Türkiye’den her yerden yardımlar, kucaklar açıldı, herkes bir şeyler yapmak istedi. Ama yetmiyor, ne yazık ki yetmiyor. Şu an oradaki sorunlar hala devam ediyor. O yüzden elimizden geldiği kadar bu gecelerin, bu birlikteliğin sadece futbol camiası için değil Türk bayrağı altındaki herkesin bu kampanyalara destek vermesini rica ediyorum” dedi.
BAĞIŞ MİKTARI 845.7 MİLYON TL
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve beIN Medya Grubu işbirliği ile organize edilen ‘Omuza Omuza’ Yardım ve Dayanışma Kampanyası’nı A Spor, beIN Sports, Sports TV, D Smart Spor, S Sport, Tivibu Spor, TRT Spor, TV8 ve kulüp televizyonları ile TRT Radyo, Radyo Gol, Radyospor ve Lig Radyo’nun yanı sıra birçok dijital medya kanalı da canlı olarak yayınlandı. Moderatörlüğünü Acun Ilıcalı’nın yaptığı, yaklaşık 5.5 saat süren yayında toplam bağış miktarı 845.7 milyon TL’ye ulaştı. Haber: Sabahattin Atasoy

Gökhan Zan: Hatay sadece Atatürk’ün değil, 86 milyonun şahsi meselesidir

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu