Gaziantep’te nefes kesen maç: 90+8’de 1 puan! 1-1

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

Geçtiğimiz hafta kendi sahasında Malatyaspor’a 2-1 kaybeden Hatayspor, Gaziantep deplasmanında 1 puanı 90+8’de kurtardı. Gaziantep’in golünü 29’da Jefferson attı. Bordo beyazlılara 1 puanı getiren gol ise 90+8’de Morais’in ters kafa vuruşuyla geldi. Bu sonucun ardından Hatayspor puanını 32’ye yükseltti

Atakaş Hatayspor Süper Lig’de ilk yarının son maçında Gaziantep Futbol Kulübü ile deplasmanda karşılaştı. Bordo beyazlıların teknik patronu Ömer Erdoğan maça Munir Mohamedi, Strahil Popov, Jean Claude Billong, Yusuf Abdioğlu, Mesut Çaytemel (kaptan), Abdurrahman Canlı, Ruben Ribeiro, Adama Traore, Babajide David Akintola, Aaron Boupendza ve Mame Diouf 11’iyle başladı.
Ev sahibi ekip maçın 29’uncu dakikasında çok şık paslarla Hatayspor ceza alanına ilerlerdi. Sol taraftan gelişen Gaziantep atağında Muhammet topu ortaladı. Gelen topa iyi yükselen Jefferson kafayı vurdu ve kaleci Munir’i mağlup ederek skoru 1-0’a taşıdı.
BOUPENDZA DİREĞE TAKILDI, AKİNTOLA BOŞ KALEYE ATAMADI!
Golden sonra bordo beyazlılar beraberlik golü için rakip kaleye yüklendi. Hatayspor’da Aaron Boupendza 45+2’de direğe takıldı. Akintola’nın pasında topla buluşan Boupendza kalabalığın içinde şık bir şekilde çıktı ve kaleciyle karşı karşıya kaldı. Boupendza’nın şutunda top direkten döndü. Dönen topu önünde bulan Akintola topu boş kaleye yuvarlayamadı. İlk yarı 1-0 sona erdi.
HATAYSPOR İKİNCİ YARIYA KAMARA’YLA BAŞLADI
Hatayspor ikinci yarıya oyuncu değişikliğiyle başladı. Abdurrahman Canlı yerini Kamara’ya bıraktı.
Oyunu rakip kaleye yıkan bordo beyazlılar topa daha çok sahip olmaya başladı.
57’de kaptan Mesut uzak bir mesafeden topa çok sert vurdu. Kaleci Günay’dan seken top Boupendza’nın önünde kaldı. Gabon’lu forvetin vuruşunda top filelerle buluştu ancak pozisyon için ofsayt bayrağı havaya kalktı.
67’de Hatayspor’da Alexandors Katranis, Mesut’un yerine oyuna girdi.
73’te Adama Troare’nin kullandığı köşe vuruşunda Diouf bomboş durumda kafayı vurdu. Top üstten auta çıktı.
Aynı dakika içinde Selim Ilgaz, Akintola’nın yerine oyuna dahil oldu.
İkinci yarının etkili ismi Kamara sağ ve sol kanattan etkili toplar getirse de yaptığı ortalarda hiçbir Hatayspor’lu pozisyona giremedi.
88’de Kamara’nın soldan çevirdiği topa Selim müsait pozisyonda dokunamadı ve mutlak gol kaçtı.
90’da Burak Can Çamoğlu ve Muhammet Mert oyuna girdi.
Maçın sonuna 6 dakika ilave edildi.
90+3’te Selim Ilgaz uygun durumda topun gelişine vurdu ancak meşin yuvarlak farklı şekilde auta çıktı.
90+8’DE BERABERLİK GELDİ
Herkes maçın böyle biteceğini düşünürken bordo beyazlılar 90+8’de sağ kanattan Muhammet Mert’le serbest vuruş kazandı. Muhammet’in kale alanına gönderdiği ortada Morais ters bir vuruşla kendi filelerini havalanırdı. Skor 1-1 oldu.
Golün hemen ardından heyecan dolu maç sona erdi. Bordo beyazlılar bu sonucun ardından Süper Lig’in ilk devresini 32 puanla kapatmış oldu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu