GAZİANTEP’TE KAZANAN YOK

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

Gaziantep FK 2 – Atakaş Hatayspor 2

Gaziantep FK ile Atakaş Hatayspor’un gol düellosunda kazanan çıkmadı
Süper Lig ‘in 28. hafta mücadelesinde Gaziantep FK, Atakaş Hatayspor’u konuk etti.
Gaziantep Kalyon Stad’ında oynanan mücadelenin ilk yarısında Hatayspor, 20. dakikada Riberio ve 30. dakikada El Kaabi’nin golü ile 2-1 önde kapattı.
Gaziantep FK adına golleri 5. ve 79. dakikada maçın en etkili ismi Alexandru Maxim’den geldi.
A.Hatayspor son 5 deplasman mücadelesinde galip gelemeyerek puanını 43 yaptı. Atakaş
Hatayspor, gelecek hafta Fatih Karagümrük’ü konuk edecek.
Atakaş Hatayspor’umuz farklı Malatyaspor galibiyetinden sonra sahasında sadece 1 kez mağlup olan zorlu Gaziantep Fk maçından 1 puanla ayrıldı. Maç önü yazımızda belirttiğim gibi Maçın genelinde tempolu, bol pozisyonlu ve heyecan dolu bir müsabaka izledik. Eminim izleyenler keyifli bir maç izlemiştir. Maçın başında tempolu ve bol pozisyonlu bir maç olacağının sinyallerini aldık. İlk 3 dakikada 2 takımda net pozisyonlardan yararlanamadı. 5. dakikada rakip takımın hızlı geliştirdiği atakta ceza sahasında topla buluşan maçın en iyisi diyebileceğim Maxim takımını öne geçirdi. Maçın başında gelen gol acaba yine düşüş yaşarmıyız derken takımımız reaksiyon vererek oyundan düşmedi. Geriye düştükten sonra ilk yarı boyunca kontrolü elimize aldık.Ön alanda yapılan baskı sonucu Gaziantep organize olmakta zorlandı. Biz ise gerek Lobjanidze ve gerekse Diouf ile pozisyonlara girsekte son vuruşları iyi yapamayınca maçı koparma şansını değerlendiremedik. İlk yarıda attığımız 2.gol derslik niteliğindeydi. Geçiş hücümunda ne kadar etkili olduğumuzu gösterdik.
İlk yarıyı iyi oyunla önde kapatan takımımız ikinci yarıya tutuk başladı. 75. dakikaya kadar oyunu tamamen kendi sahamızda kabul ettik. Zaman zaman Diouf, El Kaabi ve Lobjanidze ile kontrataklarla etkili olsakta rakip üstünlüğünü iyice hissettirdi. Özellikle Maxim ve Sagal ile bize göre sağ kanattan çok etkili oldular. Baskıyı iyice arttıran Gaziantep FK üst üste pozisyonlardan yararlanamadı..Burda kalecimiz Münir’in başarılı kurtarışlarıyla ayakta kaldık diyebilirim. Sağlı sollu atakaklardan sonra rakip Maxim ile beraberliği buldu. Son 10 dakika tam bir heyecan fırtınası şeklinde geçti. İki takımda orta sahayı rahat geçmeye başladı. Özellikle 4 maçtır kazanamayan Gaziantep iyice risk aldı hatta 1 topu direkten döndü. Biz ise son dakikalarda girdiğimiz pozisyonlarda Diouf ağır kalınca galibiyettten olduk diyebiliriz. Son dakikada 2 ye 1 yakaladığımız pozisyonda El Kaabi çok rahat bitirebilirdi ancak O, Diouf’un atmasını isteyince 1 puana razı olduk.
Bu zor deplasmanda 1 puan kötü değil. Özellikle ilk yarıda oyun disiplini, ön alanda yapılan baskı, geçiş hücumlarını iyi yapmamız bildiğimiz Atakaş Hatayspor’un sistemiyidi. İkinci yarı Rakibinde sahasında oynamasının etkisiyle bizi çok zorladılar. İki takımda özellikle son dakikalarda 3 puan alacak pozisyonları buldular ama son vuruşları yapamadılar. Maçın hakkı beraberlikti diyebilirim. Eksiklerimiz ise ikinci yarıda orta sahada baskıyı iyi yapmadık, son vuruşlarda beceriksizdik. Diouf’un bir kaç maçtır formsuzluğu ortada. Acaba Ömer hoca Ruben Riberio’yu değilde Diouf’u mu çıkarsaydı diye düşünüyorum. EL Kaabi ‘yi santrfora alsa sanki daha iyi olurdu. Riberio ve Ömer hocanın arasında bir sorun olduğu açık. Geçen hafta ve bu hafta oyundan çıktıktan sonra ki Riberio’nun tepkilerinden bunu anlıyoruz. Nasıl bir sorun var bilmiyorum ama Ömer hoca Riberio olayını çözmeli. Ruben bu takım için çok önemli. Tabi disiplinisizlik varsa hocamız gerekeni yapmalı. Ama ben Riberio’nun kazanılmasından yanayım. İnşallah bir sorun yoktur ben yanlış düşüyorumdur.
Takımın performansı son haftalara göre vasatın üstüne çıktı diyebilirim. Bireysel anlamda kalecimiz Munir yine iyi bir maç çıkardı. Formasına tekrar kavuşan Burak önemli hamlelerle savunmayı ayakta tuttu. Onur her zaman ki gibi görevini en iyi şekilde yaptı. El Kaabi gittikçe formunu yükseltiyor. Ceza sahasında gerçekten etkili. Son vuruşlarda çok başarılı. Penaltı atmadan 13 gole ulaştı ve gol krallığının en büyük adaylarından. Şansız bir şekilde sakatlanan Sadık Baş gerçekten maça çok iyi başladı. Sağ kanatta etkili bir oyun oynarken sakatlanması gerçekten üzücü oldu. Geçmiş olsun Sadık, inşallah en kısa zamanda takıma dönersin. Emre bugün yine şans buldu ancak henüz bu seviyenin oyuncusu olmadığını bir kez daha gördük
Bence Ömer hoca Emre’ye verdiği şansı bizim gençlere verse daha iyi olur. İnşallah Emre konusunda biz yanılırız.
Yavaş yavaş ligin son haftalarına yaklaşıyoruz. İki hafta öncesine kadar gerek yönetim ve gerekse Ömer hoca ilk 3 ve ya ilk 4 Hedefi gerçekçi değil demişti. Biz ise bu düşünceye karşı çıkmıştık. İşte görüyoruz her takım puan kaybı yaşıyor..Takımımızın eksikleri geri dönünce yavaş yavaş ritmimizi yakalıyoruz. Alacağımız üste puanlar ile ilk 4 ve ya ilk 5 in içinde çok rahat yer alırız. Bu anlamda takımın motivasyonunu düşürecek açıklamalardan uzak durmak gerekiyor. Yoksa kimse şampiyon olalım demiyor. Takımın kapasitesini az çok biliyoruz. Ama bizden bu kadar gibi açıklamalar takımın motivasyonunu olumsuz etkilediğini düşünüyorum. Elimizden geldiğince son düdüğe kadar mücadelesinden taviz vermeyelim.
Cumartesi günü sıralama anlamında çok önemli bir F.Karagümrük maçına çıkacağız. Rakipte bizim gibi üst sıralarda yer almak istiyor. Güçlü ve iyi bir takıma karşı oynayacağız. Müsait olan tüm taraftarlarımızı maça bekliyoruz. Bu maçı alırsak ilk 5 hedefimize biraz daha yaklaşmış oluruz. Takımımızı yalnız bırakmayalım.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu