GAZETECİ ŞAHİYE SAY’IN ‘SİHİRLER’ İSİMLİ ŞİİR KİTABINDA DOĞA BİLİNCİ, SEVGİ, UMUT ,HASRET İLMEK İLMEK İŞLENDİ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Samandağlı Gazeteci Şahiye Say’ın 5. kitabı “Sihirler” yayınlandı.
Luna Yayınevinde basılan“Sihirler” adlı şiir kitabında toplam 78 şiir yeralırken, 108 sayfadan oluşuyor.
Gazeteci Şahiye Say’ın “Sihirler” adlı şiir kitabının öncesinde yayınlanmış dört kitabı var. 2014 yılında geçirdiği bir trafik kazası nedeniyle konuşma yetisi olumsuz, etkilendi. İkisi beyin olmak üzere pek çok ameliyat geçirdi. Tedavisi sürmesine rağmen aktif gazetecilik yaşamını hâlâ en iyi şekilde sürdürüyor.
Yaşama dair duygularını dizelerine aktaran Şahiye Say her bir şiirine ritim ve ahengi katarak okuyucuya güzel aktarımlar yaptı. Doğa bilinci, sevgi, umut, hasret ve tarihide ilmek ilmek işleyerek bir başarıya daha imza attı.
ŞAHİYE SAY KİMDİR?
Şahiye Say, Samandağ doğumlu. Samandağ Lisesi’ni bitirdikten sonra, Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu’ndan mezun oldu. Gazetecilik deneyimi ve stajına Antakya Gazetesi’nde başladı. Doğuş Gazetesi ile başlayıp Çağdaş, ve Samandağ Gazetesi (1988) ile sürdürdüğü gazetecilik serüveninde, Samandağ ilçe kültürüne önemli katkılar sağladı. Şahiye Say’ın, daha önce “Dikenli Koza ve Dünden Bugüne” adlı iki kitabı daha yayınlandı.
16 gazetecilik ödülü bulunan Şahiye Say, uzun yıllar Anadolu Ajansı ile Cumhuriyet, Güneş ve Radikal Gazetelerinde muhabirlik yaptı. 2014’te geçirdiği trafik kazası sonucunda, iki beyin ameliyatı ile sağ kol ameliyatı geçirmesine, tedavisi hala sürmesine rağmen, aktif gazetecilik yaşamını sürdürüyor. Sağlık sorunlarına karşın, gazeteciliği yanı sıra kitabıyla da var olduğunu göstermesinin saygıdeğer bir çaba olduğu yorumları dikkat çekiyor.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu