ESKİ CEZAEVİ ÇİLEK İŞLEME TESİSİNE DÖNÜŞTÜ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

Yayladağı’nda dönüşüm ve değişimin mimarı olan Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, ilçede bulunan eski cezaevi binasının çilek işleme tesisine dönüştüğünü belirtti.

Başkan Yalçın, yaptığı açıklamada, “Bölge Milletvekilimiz Sabahat Özgürsoy Çelik’in destekleri ile kurmuş olduğumuz “Çilek İşleme Tesisine “çevrilen eski cezaevi binasında soğuk hava teknolojisi ile gıda işlemesi yapıyoruz.   Tesisimizin kapasitesinin saatte yaklaşık 300 kg olup içerisinde -35 ᵒC şok tüneli, -18 ᵒC oda, 0 ᵒC ürün muhafaza odası, kurutma kabini ile birlikte ürün seçme bandı, yükleme elevatörleri, taşıma ve seçme bandı, yıkama kurutma elavatörleri bulunuyor” dedi.

Hatay Valiliği ve DOĞAKA işbirliği ile kurulan tesis hakkında detayları bildiren Yayladağı Belediye Başkan Yalçın: “ Ürün kurutma, şoklama ve saklama faaliyetleri için tesisin aktif olarak çalışmalarına devam ediyoruz. Yayladağı Belediyesi bünyesine ait olan tesisimizde amacımız; bölgede hem istihdamı arttırma hem de bölgede yetiştirilen ürünleri yurtiçi ve yurtdışı pazarına sunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“YAYLADAĞI ÇİLEĞİ CİPSİ” DÜNYA PAZARINDA YERİNİ ALACAK

Raf ömrü, boyutu ve aromasıyla talep gören Yayladağı çileği cipsi, önümüzdeki günlerde Dünya pazarında yerini alacak.

Yayladağı Belediyesi İşleme Tesisinde bölgenin en çok tercih edilen ve tüketilen ürünü olan Yayladağı Çileğinin kurutma işlemine başlandı.

Yayladağı çileği cipsi, Yayladağı Kadın Kooperatifi üyeleri tarafından hazırlanıyor.

 

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu