ERZİN ÜLKÜ OCAKLARI, BİR EĞİTİM OCAĞI!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Erzin Ülkü Ocakları, son yıllarda bir eğitim ocağı haline geldi. Öğrencilere haftada bir gün olmak kaydıyla örf ve adetlerimizin gerektirdiği, aile ve toplum içerisinde yapılması gereken hal ve davranışlardan tutunda, kötü alışkanlıklardan (Sigara, Alkol, Uyuşturucu), Sportif Faaliyetler, Vatan, Millet ve Bayrak sevgisi olmak üzere, sosyal medya ve birçok konularda eğitilerek toplum içerisindeki davranışları kontrol altına alınmalarına yardımcı olunuyor. Tabi bu konular anlatılırken kurum ve kuruluşlardan görevlilerden yardım alınıyor.
*Sosyal medya kullanırken nelere dikkat edilmeli konulu programa konuşmacı olarak, YEŞİLKENT Haber gazetesi imtiyaz sahibi olarak bilgi, beceri ve tecrübelerimiz öğrencilerimizle paylaştık.
*Habercilikte 5N 1K kuralının ne anlama geldiği, Asparagas (asılsız) bir haberin topluma, habere konu olan kişileri, kurum ve kuruluşları ne gibi olumsuz etkileyeceği aktarıldı.
*Eski Medya araçları (Gazete, Dergi, Televizyon, Radyo) ve Yeni Medya Araçları (İnternet, Facebook, Twitter ve Instagram) hakkında bilgiler verildi. Bunlar kullanılırken nelere dikkat edilmesi gerektiği belirtildi.
*Dezenfarmasyon; Yanlış ve doğruluğu bulunmayan ve kasıtlı olarak yayınlanan bilgi, bilgi çarpıtma anlamına geliyor. Örnek: Sahte belge, fotomantaj ve montaj filmlerin yanı sıra dedikoduların duyurulması.
*Algı Yöntem: Algı yönteminin hedefi insanların, devlet toplumların algılarını belli bir kanalize etmektir. Amaç: Eldeki bilgi ve duyguları vasıtasıyla, kitlerin duyularını ya değiştirmek ya da var olan durumu olduğundan farklı göstermek.
ERZİN ÜLKÜ OCAĞINI, GENÇLERİMİZ İÇİN EĞİTİM OCAĞI HALİNE GETİRMEYİ PLANLIYORUZ..
Erzin Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Okay yaptığı konuşmada şunları dile getirdi; “Ülkü Ocakları denince insanlarımızın aklına siyasi bir akımın propagandası yapılıyor gelmesin. Biz, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza Vatan, Millet ve Bayrak sevgisinin yanı sıra, örf ve adetlerimizi devam ettirebilmemizin önemi, toplum içerisinde hal ve davranışlarından olan sevgi ve saygıyı konuşmacılarımız sayesinde öğretiyoruz. Yukarıda da bahsedildiği bugünkü eğitimimiz medya üzerindeydi. Her hafta Cuma günü olmak üzere aile sıcaklığında eğitim vermenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
En güzel denetçi ailede anne ve babadır diye Okay konuşmasına şöyle devam etti; “Anne ve baba, çocuklarının en önemli denetleyicisi olmalıdır. Çocuk ne öğrenirse ailesinden öğrenir. O nedenle, iyi bir evlat yetiştirilerek topluma kazandırılmak isteniyorsa anne-baba iyi örnek olmalıdır” ifadesini kullandı.
*Oturuma katılan öğrencilerin birçoğu eski medya araçları olan Radyo, Televizyon, Gazete ve Dergi gibi iletim araçlarından faydalanmadığı, sadece Yeni Medya diye adlandırılan İnternet, Facebook, Twitter ve İnstagram’ı kullandıkları saptandı. Öğrencilere; Derslerinden arta kalan zamanlarda yeni medya araçlarının yanı sıra eski medya araçlarını da kullanmaları ve takip etmeleri için tavsiye edildi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu