Enkazlar Arasında Bir Ramazan Lezzeti:”Küncülü Helva”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Ramazan aylarının vazgeçilmez lezzeti Küncülü Helva yaşanan deprem felaketi sonrası önemli ölçüde etkilenen Tarihi Uzun Çarşı’da yapılmaya başlandı. Antakya’da bu lezzetli geleneği devam ettiren son temsilciler olarak karşımıza çıkan ve 200 yıldan bu yana dededen toruna gelen bir miras şeklinde Küncülü Helva  üretimi yapan Fansa ailesi, günler öncesin den temizliğe başladıkları hasar almayan işyerlerinde bolluk ve bereket ayı Ramazan’ın ilk gününden itibaren Küncülü Helva yapıyorlar.Ramazan ayının olmazsa olmazları arasında yer alan Küncülü Helva’ya Antakya’da kalan hemşerilerimiz ve depremin ilk gününden itibaren farklı farklı illerden gelerek canla başla çalışmalar yapan görevliler ilgi gösterdiler.

Yaşanan büyük felaket sonrasında Uzun Çarşıda, küçücük bir dükkan içinde Küncülü Helva  üretimine başladıklarını belirten üçüncü kuşan usta Şahap Fansa yaptığı açıklamada:” Öncelikle hepimizin başı sağolsun. Rabbim hepimize sabırlar versin. Tarifi imkansız bir acıyı hep birlikte yaşadık. Rabbim bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın.

Tarihi Uzun Çarşı’nın Ramazan aylarında sembollerinden biri volan Küncülü Helvamızı gelen yoğun talep karşısında yapmaya karar verdik. Gördüğümüz ilgi karşısında ne denli doğru bir karar aldığımıza da şahit olduk. Kardeşim Yunus Fansa ve aile bireylerimiz ile birlikte her yıl olduğu gibi Ramazan ayının  gülü diye hitap ettiğimiz Küncülü Helvamızı hijyenik bir biçimde yapmaktayız. Oldukça meşakkatli aşamalardan geçilerek tezgaha konulan Küncülü Helvamız Ramazan ayı boyunca müşterilerimize sunulacaktır. Herkesi Kurtuluş caddesi giriş bölümünde yer alan işyerimize bekliyoruz.”dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu