“Engelleri Aşalım Camide Buluşalım” Ocak Ayı Buluşması

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay İl Müftülüğü tarafından ayda bir defa düzenlenen “Engelleri Aşalım Camide Buluşalım” etkinliğinin 2023 yılının ilk programı Ulu  Cami de gerçekleşti. Engelli vatandaşların cami hizmetlerinden azami derecede istifade edebilmesini temin etmek, cami merkezli din hizmetlerinde etkinlik ve verimliliği artırmak için düzenlenen programa İl ve İlçe Müftülük Yöneticileri, Hatay Engelsiz Yaşamayı Sevenler Derneği Başkanı Mustafa Canbulat, Engelli vatandaşlarımız ve aileleri katıldı.

Öğle namazına müteakip gerçekleşen program Hz. Ebubekir Kuran Kursu hafızlarından Emrullah Akın ile Geçtiğimiz günlerde Rusya’da Düzenlenen Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasında 21 ülke yarışmacısı arasından Dünya Birinciliğini kazanan Antakya Ulu Cami Müezzin Kayyımı Ahmet Kuzu’nun okudukları Kuranı Kerim Tilaveti ile başladı.

Müftülük yetkilileri tarafından Peygamberimiz Hz.Muhammed(S.a.v)’in engellilere verdiği önem ile İslam’da engellilerin yeri ve önemi konulu vaaz ile devam edilen “Engelleri Aşalım Camide Buluşalım” programı engelli bireyler ve ailelerine sunulan ikramlar ile devam etti.Programın finalinde Müftülük yetkilileri tarafından programa katılan engelli bireylere kitap hediye edildi. Cami-Engelli Buluşması Programı toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu