Ekoturizm alanı projeleri yılsonuna kadar bitecek

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Orman Bölge Müdürlüğü kuruluşu ile birlikte, bölgemize önemli katkılar sunacak, istihdamı ve refah seviyesini artıracak birçok projeye imza atmaya ve meyvelerini vermeye başladı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Hatay Orman Bölge Müdürü Ali Özdemir; Orman ekosistemlerinin sürdürülebilir kalkınmada önemli bir rol oynadığını belirterek, “Ekosistem sürdürülebilir prensipler çerçevesinde, çevreyi koruyan ve yerel halkın refahını gözeten, doğal alanlara karşı duyarlı bir seyahattir. Özellikle son yıllarda yaşanan pandemi ve kentli nüfusun artışına bağlı olarak, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de, insanlarımızın doğadan beklentileri artmıştır. Bizlerde, Bakanlığımız ve Orman Genel Müdürlüğümüzün politikaları çerçevesinde ormanların sosyokültürel değerlerinden olan sağlık, estetik ve rekreasyon özelliklerine yönelik projeler geliştirmeye start verdik. Ekosistem Hizmetleri Şube Müdürlüğümüzce şuana kadar iki adet Ekoturizm alanı tespit edilerek, projeler hazırlanmaya başlandı. Hatay Bölgemiz için bir ilk olma özelliği taşıyan, Dörtyol Geçilmez Kanyonu Ekoturizm Alanı Projemiz ve Samandağ Batıayaz Ekoturizm Alanı Projemiz yöremiz ve ülkemiz halkına hayırlı olsun. Projelerimizi inşaallah yılsonuna kadar hayata geçirmeyi planlıyoruz.  Ekoturizm alanlarını belirlemeye yönelik çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir” dedi.

Dörtyol ilçemizdeki Geçilmez Kanyonu Ekoturizm Alanı, Kuzuculu Mahallesi Emirali bölgesinden başlayıp yaklaşık 9,0 kilometrelik bir hat üzerinde yer alıyor. Samandağ’a bağlı Batıayaz Ekoturizm Alanı ise, yaklaşık 11 kilometrelik bir hat üzerinde yer alıyor. Doğayla iç içe ziyaretçilerine güzel manzaralar sunan ekoturizm alanları, doğa içinde, yürüyüş, bisiklet parkurları ile doğal habitatı keşfetme imkânı veriyor

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu