Eğitimlerini Tamamlayan Kursiyerler Sertifikalarını Aldı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Yaptığı başarılı çalışmalar ile bilinen Batıayaz Koruma ve Güzelleştirme Derneğinin Samandağ Kaymakamlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü destekleriyle düzenlediği İlk Yardım ve Mantar Yetiştiriciliği Kurslarını tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı. Batıayaz Koruma ve Güzelleştirme Derneği toplantı salonunda gerçekleşen sertifika teslim törenine Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Öner Sertkol, AK Parti Samandağ İlçe Başkanı Semir Özdemir,Batıayaz Mahalle Muhtarı Doğan Halistürk ,Kursiyerler ve davetliler katılım gösterirken program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Batıayaz  koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı M. Ugur Çetindağ yaptığı konuşmasında:” Batıayaz Koruma ve Güzelleştirme Derneği Samandağ Kaymakamlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü destekleriyle düzenlediğimiz ve 30 kursiyerimizin katılım gösterdiği   İlk Yardım ve Mantar Yetiştiriciliği Kurslarını başarılı bir biçimde tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

İlk Yardım Kursu Batıayaz ve Çevre Köyleri kapsayan bir kurs olup, hem acil bir durum karşısında profesyonel ekipler gelene kadar yanlış müdahalelerden kaçınarak hasta/yaralıya hızlı, etkin ve en uygun müdahalede bulunmak için gerekli bilgi ve beceriyi kazandırmak hem de köyde bulunan Sağlık Ekiplerine yardımcı olmak adına düzenlenmiştir.

Mantar Yetiştiriciliği Kursu ise Köyün Orman Bölgesinde yer alması sebebiyle Mantar Yetiştirme tekniklerinin kursiyerlere öğretilerek, aile ve ev ekonomisine katkı sağlanması amaçlanmıştır.

Dernek Üyelerimizin ve Köy Sakinlerimizin bilinçlendirilmesi ve ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla bu ve buna benzer etkinliklerinin devam edeceğinin altını çizerek programımıza katılım gösteren Protokol üyelerimize teşekkür ediyor, Kursiyerlerimize de sertifikalarının hayırlı olmasını diliyorum.Ayrıca kar kış demeden eğitimlerine gelen kıymetli eğitimci arkadaşlarımıza da şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Samandağ Kaymakamı Murat Kütük konuşmasında:” Batıayaz mahallemizde böylesine faydalı bir etkinliği düzenleyen ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederek konuşmama başlamak istiyorum.Tarım ülkemizin en önemli sektörlerinden birisi,bu anlamda siz değerli vatandaşlarımıza Mantar Yetiştiriciliği konusunda verilen eğitim hepimiz için önem arzetmektedir.Sizler yetiştireceğiniz Mantarlar ile ev ekonomilerinize katkı sağlayacaksınız.Bu anlamda sizlerin gelirlerinin artması konusunda Samandağ Kaymakamlığı olarak bizde üzerimize düşeni fazlası ile yapacağız.Sosyal Yardımlaşma Vakfı olarak ilk üretimde yüzde 50 katkıda bulunarak desteğimize başlıyoruz.Diğer bir kursumuz olan İlk yardım kursu da sağlık ekiplerinin gelene kadar yapılacak ilk müdahale konusunda bölgeye büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Her iki kursun gerçekleşmesinde katkı sağlayan  herkese teşekkür ediyorum.Sertifikalarını alan kursiyerlere bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.”dedi.

Konuşmaların ardından Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Batıayaz  koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı M. Ugur Çetindağ ve Protokol üyeleri kursiyerlere sertifikalarını takdim ettiler.Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu