Dünyaya meydan okuyan bir Türkiye var

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Valisi Rahmi Doğan, eşi Gülden Gülüzar Doğan hanımefendi ile birlikte Hatay Valiliğinin himayelerinde şehit ailelerimizin ve gazilerimizin onuruna İskenderun ilçemizde düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programına Vali Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan hanımefendinin yanı sıra, aziz şehitlerimizin kıymetli aileleri ile kahraman gazilerimiz, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Abdulkadir Özel, İsmet Tokdemir, Suzan Şahin, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanı Oğuz Emre Çiçek, ilçe belediye başkanları, İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanı Albay Ümmet Tosun, 2. Hudut Alay Komutanı Albay Tayfun Çağan ve hayırsever iş insanları Recep Atakaş, Ayhan Tosyalı, katıldı.

“TÜRKİYE’Yİ ETKİLEMEMESİ MÜMKÜN DEĞİL”

Hatay Valiliğinin himayelerinde düzenlenen iftar programı, okunan akşam ezanıyla beraber davetlilerin oruçlarını açmasının ardından vatan ve bayrak uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin kıymetli aileleri ve kahraman gazilerimizle yakından ilgilenen, onların talep ve sorunlarını dinleyen Vali Doğan, konuklara hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. Vali Doğan konuşmasında, “Şehitlerimizin çok kıymetli aileleri, kıymetli gazilerimiz, sayın Milletvekillerim, değerli konuklar, kıymetli hanımefendiler, beyefendiler herkese hayırlı ramazanlar, iftarlar diliyorum. Bugün mübarek Ramazan ayının tam ortasındayız. Ramazanın bizlere hayır, bereket, birlik ve beraberlik getirmesini temenni ediyorum. Ramazanın ilk haftasında Antakya ilçemizde şehit yakınlarımızla, gazilerimizle bir araya gelmiştik, bugünde İskenderun’da sizlerle birlikteyiz, soframızın bereketi daim olsun. Bu güzel havada, böyle manevi bir ortamda olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun, makamları ali olsun. Gazilerimize sağlık, sıhhat, mutluluklar diliyorum. Şehitlerimiz kanlarıyla bu toprakları sulayarak bizlere vatan yaptılar ve bu toprakları bizlere emanet bıraktılar, bizlerde bu toprakları evlatlarımıza bırakacağız. Bu vatan toprağında yaşayan milletimizin müreffeh, güzel bir hayat sürmesi, güçlü ve büyük bir Türkiye, birlik ve beraberlik içerisinde yaşayan bir Türkiye için gayret gösteriyor, çalışmalar yapıyoruz. Coğrafyamıza baktığımızda, etrafımızdaki kaosun Türkiye’yi etkilememesi mümkün değil. Hemen güney sınırlarımızda Suriye’de ki kaos, doğu sınırlarımızdaki kargaşa ve kuzeyimizde başlayan savaş Türkiye’nin ne kadar güçlü olması gerektiğini ortaya koymaktadır. Bugün yerli ve milli savunma sanayiyle, dünya da göz dolduran, imrenilerek bakılan İHA’larıyla, SİHA’larıyla gökyüzünde milletine güven veren, ekonomisiyle dünyaya meydan okuyan bir Türkiye var. Bugün özel sektörün gücüyle dünyanın her tarafında fabrikalar inşa eden, iş yapan, üreten Türk müteşebbisleri var. Bunların tamamı bu toprakların müreffeh olması, evlatlarının geleceğe güvenle bakabilmesi adına hepimize mutluluk veriyor. Ben tekrar aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Onlar gözlerini kırpmadan bu vatan için canlarını feda ettiler. Şehitlerimizin emaneti, bizim emanetimiz. Onlar her zaman başımızın tacı, kapımız onlara her zaman açık, onların sorunlarıyla yakından ilgilenmeye çalışıyor, devletimizin imkanları ölçüsünde ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Onlar en kıymetli varlıklarını bu vatan için verdiler, bizde onların her işine amadeyiz. Buradan tekrar şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyerek herkesin Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyorum. İnşallah hep beraber bayrama da ulaşmayı Rabbim nasip eder, herkese hayırlı ramazanlar, iftarlar diliyorum” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu