Dr. Hasan Ramiz Parlar: HATAY’A HİZMET ETMEYE HER ZAMAN DEVAM EDECEĞİM

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Başkanı Dr. Hasan Ramiz Parlar 2023 seçimlerinde milletvekili aday adayı oldu. İl başkanlığı görevinden istifa eden Parlar Hatay’a hizmet etmeye devam edeceğini söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarılı il başkanlarından tecrübeli siyasetçi Dr. Hasan Ramiz Parlar milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.
2014 yılında Antakya Belediye Başkan adaylığı ile başlayan siyaset hayatında 2015 milletvekili aday adaylığı, 2018 milletvekili adaylığı, 2015 ve 2018 yılında iki dönem Antakya İlçe Başkanlığı ve 2020’den bugüne Hatay İl Başkanı olarak aralıksız devam ettiğini belirten Parlar, “Siyasete atıldığım zaman bana, neden siyaset diye soran arkadaşlarıma; Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi, sosyal, ekonomik ve hukuksal tablo karşısında sorumluluktan kaçamam diye cevap verdiğimi bugün gibi hatırlıyorum. Antakya Belediye başkan adaylığımda il, ilçe başkanlıklarında, milletvekili adaylıklarında bu sorumluluk duygusunun bir sonucudur. Bu sorumluluk duygusuyla çıktığım bu zorlu yolda bana güvenen, beni destekleyen ve bu yorucu yolu benimle beraber yürüyen, gece gündüz demeden büyük özveri ile koşturan ekip arkadaşlarıma, il örgütümüze, ilçe örgütlerine, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, Cumhuriyet Halk Partisi camiasına ve tüm Hatay halkına, bu vesileyle bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşımak ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun çıktığı zorlu yolda yanında olmak için, milletvekili aday adayı olmak üzere Hatay İl Başkanlığı görevimden istifa etmiş bulunuyorum.” dedi.
ÜLKENİN TEK ÇIKIŞ YOLU CHP’DİR
Bu iktidarın akıl almaz yanlışları sonucunda, artık yönetilemez hale gelen ülkemizi bu durumdan kurtaracak yegane parti Cumhuriyet Halk Partisidir. Bu karanlık dönemden çıkışı Cumhuriyet Halk Partisinde gören ve artık bu iktidar gitmeli, bu düzen değişmeli diyen tüm yurttaşlarımıza büyük sorumluluklar düşmektedir. Vatandaşını açlığa mahkum eden, aşağılayan ve ötekileştiren, toplumu kutuplaştıran hatta düşmanlaştıran, demokrasiyi rafa kaldıran, hukuku hiçe sayan bu tek adam rejimini: halkla bütünleşerek, tüm demokrasi güçleriyle yan yana gelerek, bu ülkenin aydınlık yüzü gençleriyle ve cesaret timsali kadınlarıyla el ele omuz omuza vererek değiştirmek için yola çıkıyoruz. Bizlere düşen görev, Türkiye’de hak, adalet ve hukuk mücadelesi veren; kadınların, gençlerin, emekçilerin, çiftçilerin, köylülerin, meslek örgütlerinin, sendikaların, kısacası 7 den 70 e özgür yaşam ve eşit yurttaşlık mücadelesi veren, hak, hukuk ve adalet diye haykıran tüm kesimlerin, ülkenin dört bir yanında yaktıkları çoban ateşini birleştirerek iktidar yolunu açmaktır. Bunu başaracak gücümüz ve irademiz var yeter ki umudumuzu kaybetmeyelim, birbirimize sıkı sıkı sarılalım. Unutulmamalıdır ki: Cumhuriyet Halk Partisi günümüzden tam 100 yıl önce, ‘Din ve mezhep hiçbir zaman politika aleti olarak kullanılamaz.’ diyen ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından; dinin siyasete ve ticarete alet edilmesini, mezhepçiliği, hurafeyi, akla ve bilime aykırı her türlü gericiliği ve ayrımcılığı reddeden Bir Anlayışla kurulmuştur.
ADAYIMIZ GENEL BAŞKANIMIZ KILIÇDAROĞLU’DUR
100 yıl sonra bugün her ne uğra olursa olsun, siyaseti; din ve mezhep temeline indirgeyenler, Cumhuriyet Halk Partisinin bu kuruluş felsefesini de, onun kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i de anlayamamış ve benimsenmemiş olanlardır. Oysa toplumun adeta çimentosu olan, onları bir arada tutan laiklik temeli üzerine kurulmuş olan Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi için Türkiye; Türkü ile Kürdü ile Lazı ile Çerkezi ile Arabı ile Ermenisi ile Sünnisi ile Alevisi ile Hristiyanı ile kısacası ırkı ve mezhebi her ne olursa olsun, halkının tamamı ile bölünemez ve parçalanamaz bir bütündür. Bir kez daha Hatay’dan seslenmek istiyorum ve diyorum ki. Hak, hukuk, adalet ve demokrasi kahramanı, Türkiye’nin umudu, adalet ve dürüstlük timsali, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, koşulsuz, amasız ve lakinsiz Cumhurbaşkanı adayımızdır. Saygıdeğer Cumhuriyet Halk Partililer; aydınlık ve mutlu bir gelecek için Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşımak üzere çıktığımız bu yolda büyük bir seferberlik ruhuyla birbirimize kenetlenerek ve çok çalışarak 2023 seçimlerinde partimizi iktidara taşıyacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada bütün mücadelem ve bütün çabam bunun için olacak, her daim Hatay’ın ve Hatay halkının yanında ve emrinde olacağım.”

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu