DEPREMZEDE KADINLARA SAYACILIK KURSU AÇILIYOR!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Valisi Mustafa Masatlı önderliğinde, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ve İŞKUR işbirliğiyle konteyner kentlerde yaşamını sürdüren afetzede kadınların ayakkabıcılık sektöründe istihdama katılımını sağlamak amacıyla hayata girecek olan sayacılık kursunun protokolü imzalandı.
Hatay Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen törene Vali Mustafa Masatlı, DOĞAKA Genel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu, İŞKUR İl Müdürü Abdullah Kılınç, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Öztürk, Hatay Ayakkabı İmalatçıları Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Doğan Aydın katıldı.
Hatay Valisi Masatlı, kentteki her ferdi önemsediklerini ve tüm kesimler için umut verici ve iyileştirici projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, “Bunlardan biri de meydana gelen depremler sonrasında konteyner kentlerde yaşamaya devam eden kadınlarımıza yönelik sayacılık kursları verilmesidir. Bu kurslarımızla, kadınlarımızın ayakkabıcılık sektöründe istihdam edilmelerinin sağlanması amaçlandı. Bu amaçla, belirlenen konteyner kentlerde yaşamını sürdüren kadınlarımıza, mesleki eğitim kazandırma faaliyetlerinin gerçekleştirilmesine karar verdik. Bu kararın ilk adımını da kadınlarımızın kolaylıkla çalışabileceği ayakkabı imalatına yönelik faaliyet gösterilecek saya üretimi olarak belirledik” dedi.
Projenin protokolü; Vali Mustafa Masatlı ile birlikte proje paydaşlarınca düzenlenen tören ile imza altına alındı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu