Deprem Bölgesi Sanatçıları Buluşuyor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Asrın felaketinin yaşandığı bölgemizde günden güne iyi gelişmeler görülmeye devam ediyor. İşte onlardan bir tanesi Sanatın iyileştirici gücüne inanan bölgemizin başarılı ressamlarından Selmani Baki Kocaispir ve Ünal Kuş’un Küratörlüğünü yapacakları deprem bölgesi sanatçılarını bir araya getirecek “Buluşuyoruz” adlı sergi. Deprem bölgesinde yaşayan Ressam ve Heykeltraşların eserlerinin yer alacağı bu muhteşem sergi Korart sanat galerisinde 1 Haziran günü sanatseverlere kapılarını açıyor.

“Buluşuyoruz” adlı serginin Küratörleri usta ressamlar Selmani Baki Kocaispir ve Ünal Kuş yaptıkları açıklamada:” Deprem bölgesi sanatçıları buluşuyor sloganı ile  “Buluşuyoruz” adlı resim ve heykel sergisini Korart sanat galerisinde, 1 Haziran günü saat 18.00’de sanat severlere açıyoruz. Deprem bölgesinin farklı şehirlerinden bir araya gelen resim ve heykel sanatçılarıyla Korart galerisinde eserlerimizle beraber buluşacak olmanın  mutluluğunu yaşıyoruz.

Sanatın iyileştirici gücüne inandığımız bu günlerde, en çok ihtiyacımız olan motivasyon kaynağını bu mekanlarda alıyor ve sanatın iyileştirici gücünün, estetik kaygılarla sağlıyoruz. Her bir sanatçının eserleri özgün estetik değerleriyle belirli bir problemi konu almış ve bu konuyu sanatın olanaksız malzemeleriyle beraber sanatın diline biçimlendirmiştir. Bu eserler hakkında konuşup buluşmamız temel amaçlarımızdan birisidir. Dahası günümüz gerçeklerine tanıklık ettiğimiz bu günlerde sanatımız hakkında konuşup, eserleri izlemek önemli gayemizdir.

Farklı bölgelerden gelen sanatçılarımızın bu yaşadığımız felaketin ardından birlikte olmanın vereceği gücü biliyor ve sanatla beraber bu yaraları saracağımıza inanıyoruz. Gerek eser satışları olsun gerek sanat severlerle bir araya gelerek desteklerini hep hissedebileceğimiz sürdürülebilir sergi planlarımız hep olacaktır. Depremi fazlaca hissettiğimiz Antakya’da bir sanat galerisinin kuruculuğunda öncülük etmiş ve sergi hazırlıklarımızı başlatmıştık. Ancak ikinci sergimizden sonra depremden dolayı birçok eserlerimiz enkaz altında kalmış ve yaşam alanlarımızı değiştirmek zorunda kaldık. Biliyoruz ki birçok sanatçımızda benzer zorlukları yaşamış ve sanat çalışmalarıyla hayata umutla bakabilmiştir.

Umuyoruz ki burada “Buluşuyoruz” adlı sergi başlığını kısaca özetlemişizdir. Buluşmak kimi zaman somut anlamlara sahip olsa da kimi zaman soyut anlamlara gelebiliyor. Buluşuyoruz başlığı hem fiziki bir buluşmanın hem de eserlerimizin irrasyonel anlamlarıyla soyut bir buluşma olması açısından önemli bir kavram olarak görüyoruz. Kısaca söylemek gerekirse hem eserlerimizin hem de sanatçı dostlarımızın buluşmasıdır.Aynı zamanda  bu anlamlı sergimize ev sahipliği yapacak olan Korart sanat galerisi sahibi Rahime Korkut hanımefendiye de şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu “Buluşuyoruz” adlı sergimize tüm sanat severleri sergimize davet eder, iyi seyirler dileriz.”dediler.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu