Deneyimli Eğitimci Şahutoğlu’ndan yerinde talep: “DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÖĞRENCİLERE %10 EK KONTENJAN”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Asrın felaketi diye adlandırılan 6 Şubat depremi sonrasında büyük sıkıntı ve mağduriyetler yaşayan Üniversite Hazırlık Öğrencileri için talepte bulunan Özel Pusula Akademi Koleji Anadolu Lisesi Kurucusu Sevar Şahutoğlu yetkililerden deprem bölgesindeki öğrenciler için  %10 ek kontenjan verilmesini istedi.Şahutoğlu yayınladığı açıklamasında:”Sayın YÖK!, Sayın “şehrimizin sorunlarını çözmeye talip güzel insanları!” ve Sayın YETKİLİLER!

Özellikle Hatay’dan bildiriyorum!

Asrın felaketi deprem sonrası deprem bölgesindeki Üniversite Hazırlık Öğrencileri büyük bir sıkıntı ve mağduriyet yaşamaktadır.

Deprem nedeniyle öğrencilerimiz büyük kayıplar yaşadı.

Annesini!

Babasını!

Kardeşini!

Sıra arkadaşını!

Öğretmenini!

En yakın arkadaşını!

kaybeden öğrencilerimiz var….

Üstelik öğrencilerimizin evleri yıkılmış, barınma sorunları yaşamakta, temel ihtiyaçları karşılanamamaktadır. Şehirdeki üniversite hazırlık merkezleri ve aritmetiği tamamen ortadan kalktı, bu da öğrencilerimizin üniversite sınavına hazırlanmalarını engellemektedir.

Bu nedenle YÖK’ÜN EK KONTENJAN TANIMLAMASI BÜYÜK ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR.

Rakipleriyle aynı koşullarda yarışamayan bu öğrencilerin mağduriyetini önlemek için adil bir şekilde hareket etme zorunluluğu bulunmaktadır. Aksi takdirde bu durum büyük bir adaletsizlik oluşturacaktır.

İlgililerin ve yetkililerin acilen bu mağduriyeti gidermek için  adım atması ve bu durumdaki öğrencilerimizi rahatlatmak adına açıklama yapması gerekmektedir.”dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu