Defne Devlet Hastanesi Koçören’de yapılacak!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur’un Defne Devlet Hastanesi arazisi ile ilgili başlatılan tartışmalar sonrasında verdiği soru önergesine Sağlık Bakanlığı’ndan cevap geldi. Bakanlık tarafından verilen cevapta Defne’ye yapılacak 200 yataklı devlet hastanesi için “Koçören’de bulunan, 142 ada 196 parselde kayıtlı 68 dönümlük arazinin” seçildiği ve arazi tahsis işlemlerinin sürdüğü belirtildi.
Milletvekili olduğu andan itibaren Defne’ye devlet hastanesi yapımı için yazılı soru önergeleri vererek, iktidara sözlü sorular yönelterek, TBMM’de konuşmalar yaparak Sağlık Bakanlığı ile bire bir görüşmeler yaparak, uygun arsa bulma noktasında girişimlerde bulunarak her türlü mücadeleyi veren Güzelmansur gelen cevabı “Defne Devlet hastanesi arazisi tartışmaya kapanmıştır” diyerek duyurdu.
HASTANE ARAZİSİ TARTIŞMASI KAPANMIŞTIR!
CHP’li Güzelmansur TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “160 bin nüfuslu Defne ilçemizin devlet hastanesi ihtiyacını gidermek için uzun süredir mücadele ediyorum. Sağlık Bakanlığımızın hassasiyetiyle Defne’ye devlet hastanesi yapımı kararı alındı, ödenek ayrıldı, teşekkür ediyorum. Koçören Mahallesi’nde 68 dönümlük bir arsada karar kılındı, arsa tahsisi yapıldı, proje aşamasına geçildi. Tam bu noktada, sırf yerel yönetim zora girsin diye, birtakım gereksiz tartışmalar başlatıldı. O gün, bir hastane olmayacak arsalar gündeme getirildi, konuya ilişkin Sağlık Bakanıyla görüşüp daha sonra da soru önergesi verdim, Bakanlıktan da cevap geldi. Gelen cevaba göre ‘200 yataklı Defne Devlet Hastanesi Koçören’de bulunan 68 dönümlük arazi üzerinde yapılacaktır’. Böylece Defne Devlet Hastanesi arazisi tartışmaya kapanmıştır, tüm Defneli hemşehrilerime hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu