Corona, Bal’a Talebi Arttırdı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Çocuklarının sağlığı için çıktığı yolda 2-3 kovanla başladığı arıcılık sektöründe kovan sayısını günden güne arttıran ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan proje desteği alan Zahide Tansu Yırtıcı, Covid-19 salgını sonrası Bal ve Arı ürünlerine yoğun ilgi olduğunu ifade ederek  ellerinde hiç bal kalmadığını söyledi. Arıcılık sadece erkek işi değil  kadınlar da hayli hayli bu işi yapabilir diyen Zahide Tansu Yırtıcı bu aralar arı sütü üretimini ve kraliçe arı üretimi üzerine yoğunlaştıklarını belirtti.Çocuk Gelişimi mezunu , Satranç antrenörü ve hakemi Zahide Tansu Yırtıcı arıcılık sektöründeki başarısı ile takdir toplayan bir isim olarak da çıkıyor karşımıza.

Covid-19 salgını sonrası Birçok uzmanın bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için balı önermesi sonrasında  insanların  virüse karşı bala yoğun ilgi gösterdiklerini ve bunun sonucunda da stoklarında bal kalmadığını söyleyen Zahide Tansu Yırtıcı yaptığı açıklamasında : “Çocuklarına doğal ve sağlıklı bal yedirebilmek için arıcılık ile yollarının kesişti. Yaklaşık 6 yıl önce oğlumun bal ve propolis ihtiyacı için 3-4 kovanla arıcılığa başladım. Mustafa Kemal Üniversitesinde Doç. Dr. Aziz Gül Hocamın yardımıyla ana arı üretimi, arıcılık eğitimi ve arıcılıkta ilerlemek adına eğitimler aldım. İki sene önce eğitimlerimi tamamladım ve arıcılıkta rahat bir şekilde arılarımı üretiyorum. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan onaylanan projem ile Kovan ve Arı sayımı arttırmış durumdayım. Artık çocuklarıma güvenle sağlıklı bal yedirebiliyorum. Fazlasını ise aile bütçesine katkı sağlamak adına satıyorum.Covid-19 salgını dolayısıyla uzmanların bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için balı tavsiye etmeleri üzerine  tamamen doğal üretim olan ballarımız tükenmiştir.Arıcılık ile ilgili başka projelerim var onları da hayata geçirmek istiyorum.”dedi.
Arı yetiştiriciliğine kadın eli değmesi gerektiğinin altını çizen Yırtıcı: “Arı yetiştiriciliği kadınların rahatlıkla yapabileceği ince bir iş.. Mesela, kadınlar çok daha rahat ana arı tohumlayabilir. Ana arı üretimi daha ince bir iş olduğu için kadınlar daha kolay yapabilirler. Arıcılıkta her yıl yeni şeyler öğreniyoruz.  Hep gelişmekte ve kendini yenilemekte olan bir alan. Bu alana dair, arı zehri, ana arı üretimi, arı ürünleri bahsettiğim şeylerin hepsini yapıyorum , yapmaya devam edeceğim” diyerek sözlerini tamamladı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu