Ciğerci Savaş 33 Başarı Dolu Yılı Geride Bıraktı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay’a ciğer kebabını sevdiren adam olarak bilinen ve 1989 yılından bu güne ciğer konusunda bir marka olan Ciğerci Savaş 33 başarı dolu yılı geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyor. Aşk ciğeri sloganı ile yaptığı damak çatlatan ciğer kebabı lezzeti ile gönüller fetheden Savaş Usta babasından devraldığı bayrağı en iyi biçimde taşıyarak sektörde ciğer kebap denilince akla ilk gelen isimlerden biri olarak çıkıyor karşımıza.

Savaş usta’nın ciğer ile olan lezzet serüveni, 1989 yılında İstiklal Caddesi üzerinde eski Pamukbank’ın,  günümüz Yeşilova Center arkasında bir kulübede başlamış. Neredeyse çeyrek yüzyıldır Antakya sokaklarına ciğerin kokusunu veren Ali Usta, geçimini sağladığı ciğeri şimdilerde yalnızca evinde ailesine pişiriyor. Onun yerine Antakya halkının ciğer ihtiyacını babasından aldığı mirasla Savaş Usta sürdürüyor. Savaş usta sempatik kişiliği,güleryüzü ve lezzetli Ciğer kebabı ile sektörde vazgeçilmez hale gelmiş durumda.

Ciğer’in hası erkek ciğeri, Dişi’nin ciğeri lezzetli olmaz diyen yılların deneyimi Savaş usta, Güzel ciğer yapmayı insan ilişkilerine benzeterek , ciğeri insanın kendisine ciğerin baharatını da insanların saygı, sevgi sevecenliklerine benzetiyor. Ciğerin B6-B12 ve Demir Vitamini içerdiğini söyleyen Savaş Usta kas kemik yapısını güçlendirerek  hafızayı arttıran  bağışıklık sistemini güçlendiren bu lezzeti yeni yetişen nesle şiddetle tavsiye ediyor.

Antakya halkının ciğerden çok, yemek ve kebaplarda eti tercih ettiğini belirten Savaş Usta: “Antakya halkına ciğeri biz sevdirdik. Babam Ali Usta, Antakya’da ciğer tezgahını kuran ilk kişi. Biz 33 yıldır , evinde bile ciğer yemeyen insanlara ciğer yedirdik. Hijyenik mutfağımız, güler yüzlü ve dostane hizmet anlayışımız, en önemlisi lezzetli ciğerimiz bizi insanlara yaklaştırdı. Uzun yıllardır ciğerini bizde yiyen birçok müşterimiz ile ilişkilerimiz dostluk boyutuna ulaşmış. Bu noktaya sürekli Allah’a şükrederek ve insanlara saygı göstererek eriştik” diyerek kanaatkar olduğunu belirtiyor.

Günün ilk saatlerinden itibaren özenle seçtiği kuzu ciğerlerini servis ettiklerini ifade eden Savaş usta,bugünlere gelmelerinde önemli payı olan sevgili babası Ali Yasinoğlu başta olmak üzere ilk günden bugüne kendilerini tercih eden kıymetli müşterilerine ve profesyonel ekip arkadaşlarına teşekkür ederken,herkesi yeninelen konseptleri ile hizmete devam ettikleri işyerlerine beklediklerinin altını çizdi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu