Çevre Aktivisti Asker Konferanslarda Hız Kesmiyor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Medeniyetler Bahçesi Kadın Kooperatifinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlediği konferansta Necmi Asfuroğlu Anadolu  Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen Çevre Aktivisti Selda Asker, Küresel Isınma ve iklim değişikliğinin dünyaya Hatay’a etkileri ve alınması gereken önlemler konusunda faydalı bilgilendirmeler yaptı.

Necmi Asfuroğlu Anadolu  Lisesi konferans salonunda gerçekleşen konferansa Okul yöneticileri,Öğretmenler,Öğrenciler, Medeniyetler Bahçesi Kadın Kooperatifi Başkanı Seval Karataş ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Medeniyetler Bahçesi Kadın Kooperatif Başkanı Karataş, konferansın açılışında, “Sizlerle birlikte çevreyle ilgili bir konferans düzenlemek istedik ve çerçevede bize yardımcı olan okul müdürü başta olmak üzere, yönetim ve siz öğrencilere teşekkür ediyorum” dedi.

‘Küresel Isınma ve İklim Değişikliklerinin Dünyaya, Hatay’a Etkileri ve Alınması Gereken Önlemler’ konulu konferansta Çevre Aktivisti Selda Asker, Salonun tamamını dolduran katılımcılara küresel ısınmanın durdurulmaması halinde dünyayı bekleyen tehlikeyi anlattı. Çevre ile ilgili kısa filmlerin izletildiği programda öğrencilerin filmler ile ilgili görüşlerini alan Asker aynı zamanda kendisine yöneltilen sorulara da cevap verdi.

Çevre Aktivisti Selda Asker konuşmasında : “Küresel ısınmayı hemen bugün durdurmamız gerekiyor. Petrol, kömür, doğalgaz, termik santraller, otomobiller, fabrikalar, tüketim, enerji ve atıklar bugün durdurmazsak eğer ormanlar, canlılar yok olacak, karbondioksit artacak, yeryüzü ısınacak, kışlar sıcak geçecek. Kısaca iklim değişecek. Bitkiler, canlı türleri yok olacak. Dünya bizlerden ve sizden yardım istiyor. Tek umudumuz sizlersiniz, ileride karar vericiler olacaksınız ve ‘Neden dünyayı bu şekilde bize bıraktınız?’ dememeniz için daha dikkatli davranmamız gerekiyor.” Dedi.

Seminerin finalinde Necmi Asfuroğlu Anadolu  Lisesi Yöneticileri  Medeniyetler Bahçesi Kadın Kooperatifi Başkanı Seval Karataş ve Çevre Aktivisti Selda Asker’e teşekkür ettiler.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu