ÇALIŞKAN’DAN SEÇİM ATMOSFERİ DEĞERLENDİRMESİ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

CHP Hatay Milletvekili Adayı Necmettin Çalışkan TV5’te ve Serbest TV’de seçime günler kala seçim atmosferini değerlendirdi. Çalışkan, uzun yıllardır siyasetin içinde olduğunu ifade ederek, rahat bir seçim çalışması yürütüyoruz ifadelerini kullandı.

TV5 ve Serbest Tv’de programına katılan Çalışkan, Saadet Partisi’nin etkin olduğu bir hükümetin Türkiye yararına olacağını dile getirdi. Çalışkan, ülke gündemindeki gerginliğin ise suni olduğunu dile getirdi.

SAADET PARTİSİ DENGE UNSURUDUR

Çalışkan konuşmasında, “Saadet Partisi’nin etkin olduğu hükümetin varlığı Türkiye’nin yararınadır. Bürokrat kesimlerden de partimize yaklaşımlar var. Seçim bölgelerinde insanların Saadet Partisi’ne teveccühünün bugüne kadarkinden çok daha yüksek olduğunu görüyoruz.

Halk bugüne kadar her türlü partiyi gördü. Kendilerine yönelik dayatmalara karşı tavırları değişti. Bürokrat kesiminde bile Saadet Partisi’ne yakınlaşmalar ve görüşmelerin artması gibi gelişmeler görüyoruz. Birçok bürokrat Saadet Partisi’nin etkisinden kaynaklı olarak gerçekleşiyor. Seçim ülkelerinde bürokrat kesiminin Saadet Partisi’ne bakışı denge unsuru olacağından ötürü kaynaklanmaktadır” dedi.

HATAY’DA PLANSIZLIK VAR

Serbest TV’de de konuşan Çalışkan, Hatay’daki son gelişmeleri anlattı. Hatay’da öngörüsüzlük ve plansızlık üzerine kurulu bir çalışma sürdüğünü dile getiren Çalışkan, “İnsani bir felaketin olduğu bir ortamda siyasi çekişmelerin ikinci plana atılması gerekiyordu. Hatay’da seçim atmosferi için gerekli çalışmaların sürdüğünü dile getirebilirim ama seçim atmosferi olduğunu söyleyemem. İnsanlar acı içindeyken oy ister gibi yaklaşım doğru değildir.

Aldığımız bilgilere göre oy kullanımı bir önceki dönemdeki yerlerde yapılacağı bilgisi verildi. Bu bilgiler doğrultusunda Hatay seçmenini oy kullanmaya davet ediyorum. İl dışında bulunan seçmen kaydının Hatay’a gelip gelemeyeceği ise belirsiz ve rakamlar konuşuluyor” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu