ÇALIŞKAN: YENİ TÜRKİYE BASKI VE KORKUTMA TÜRKİYESİ OLMUŞTUR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

Saadet Partisi GİK Üyesi Necmettin Çalışkan Adana’da Furkan Vakfı üyelerine yönelik gerçekleşen polis şiddetine değindi. Çalışkan, “varlığını 28 Şubat mağdur edebiyatı üzerine kuranların iktidarında böyle bir olayın gerçekleşmesi de oldukça ironik duruyor.” Diyerek 28 şubatı diline pelesenk edenlerin yaşananlardan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in “orantısız güç” kullanımı sözlerine de değinen Çalışkan, “Orantılı olsaydı normal mıydı?  Kime ne mesaj verilmeye çalışılıyor? İnsanın zihnine çeşitli sorular geliyor. Acaba iktidar normal şartlarda kazanamayacağını düşündüğü bir seçime her zaman yaptığı gibi “kaosu tırmandırma denemeleri” yaparak mı hazırlanıyor? Yok eğer muhaliflere gözdağı vermek için bütün bunlara göz yumuluyorsa söyleyecek söz yok.” Eleştirisinde bulundu.

Yaşanan olaylara AK Parti’ye rağmen AK Parti’nin seçmen kitlesi ile kendi tabanı arasında bir perde oluşturma gayreti mi var? sorusu yönelten Çalışkan, “Mesele bir olayda belli birtakım isimlerin aşırı güç kullanımından öte Türkiye’de yeni dönemin başlangıç sinyali verilmiştir. Yeni Türkiye baskı, korkutma, yıldırma ve gözdağı ülkesi olmuştur.” Dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu