ÇALIŞKAN: ÖSYM’YE LİYAKATLİ BAŞKAN ATANDI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Katıldığı özel bir televizyon kanalında, ÖSYM’nin KPSS sınavında yaptığı haksızlığa değinen Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan yeni atanan ÖSYM başkanı Bayram Ali Ersoy’u şahsen tanıdığını, dürüst ve liyakat sahibi değerli bir bilim insanı olduğunu ifade etti.

GİK Üyesi Çalışkan; “Bayram Ali Ersoy hocamız Matematik profesörüdür. ODTÜ mezunu, Yıldız Teknik Üniversitesi Genel Sekreterliği yapmış ve pek çok projede imzası olan birisidir. Kendisi bugüne kadar birçok yerde makam sahibi olabilirdi ama hep arka planda durmayı tercih etti. Kanaatimce kendi alanında Türkiye’nin yetiştirdiği ender beyinlerden birisidir ve mütevazi bir insandır.

BAŞKAN ERSOY ÖSYM’DEKİ SIKINITLARI KISA SÜREDE ÇÖZECEKTİR

Geçmişte üstlendiği birçok görevi başarıyla yerine getiren Ersoy yeni üstlendiği ÖSYM başkanlığı görevini de layıkıyla yerine getireceğine inanıyorum. ÖSYM gibi önemli bir kurumda, geçmişten günümüze yaşanan sıkıntılar malumdur. Bu hassas dönemde atanması çok isabetli olmuştur, önümüzdeki günlerde ÖSYM’de yaşanan birçok sıkıntıyı giderecektir.” dedi.

Tarikat bağlantısı olduğu iddiasına da açıklık getiren GİK Üyesi Çalışkan; “Ersoy hocamız etkin konumda birikimli bir bilim insanıdır. Akademik kariyer sahibi olan herkes konuşmacı olarak her yere davet edilebilir ve gidip konuşabilir. Önemli olan nereye gittiği değil, anlattıkları ve ne konuştuğudur. Zaten konuşma yaptığı yerler birbirinden farklı yerlerdir. Bilim insanı için esas olan, teröre bulaşmamış ve milli çıkarlar aleyhine olmayan mekanlarda doğru bildiklerini milletin yararına anlatmaktır. Görevini en iyi şekilde yaptıktan sonra ve adil davrandıktan sonra dünya görüşünü kendi vicdanında sakladığı sürece kimseyi bağlamaz. Sivil toplum örgütlerinde fedakârlık ve gönüllülük esaslı çalışmalar yapılır.” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu