ÇALIŞKAN: MİLLİ GÖRÜŞ İTTİFAKLAR TARİHİDİR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Saadet Partisi Elbistan 8.Olağan kongresi büyük bir coşku ve katılımla gerçekleşti. Divan Başkanlığını İl Başkan Yardımcısı Erkan Pınarbaşı yaptı.

Kongreye, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan konuşmacı olarak katıldı. İYİ Parti Elbistan İlçe Başkanı Serhat Özdemir, Gelecek Partisi Elbistan İlçe Başkanı Kürşat Yüksel, Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Cuma General, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemil Şahin, Tamirciler ve Demirciler Odası Başkanı Mehmet Mıhcı, Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Yunus Ağır, çevre ilçelerin ilçe başkanları ve partililer katıldı.

AKTİF ÇALIŞACAĞIZ

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Elbistan İlçe Başkanı Sami Polat, şahsına gösterilen ilgiden dolayı tüm partililere teşekkür etti. İki dönemdir sürdürdüğü ilçe başkanlığını 3.dönemde de en iyi şekilde yapma gayretinde olacağını belirten Polat, “Arkadaşlarımızın teveccühü ile görevimize devam ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de daha aktif ve güzel çalışmalar içerisinde olmaya gayret edeceğiz. Kongremiz hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

MİLLİ GÖRÜŞ İTTİFAKLAR TARİHİDİR

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan ise, AK Parti iktidarını eleştirirken Altılı masada yer almalarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Milli Görüş tarihi ve mukayese açısından geldiğimiz noktanın önemli olduğunu vurgulayan GİK Üyesi Çalışkan, “Milli Görüş tarihini tek bir ifadeyle söylemek gerekirse, ‘Milli Görüş, herkesle görüşen ve kucaklayan bir ittifaklar tarihidir’. Siyasi tarihimiz itibariyle rahmetli Erbakan Hoca, 1973 yılında ilk defa koalisyon kurdu. Kimle yaptığınız önemli değil, ne yaptığınız ve hangi ilkeler üzerinde buluştuğunuz önemli” dedi.

Konuşmasında tarihi mukayese yapan GİK Üyesi Çalışkan, “Başlangıçta MSP-CHP ardından Milliyetçi Cephe, ardından Kutsal İttifak, Milli İttifaklar gibi her dönem bir ittifakın içinde yer alırken günümüzde de Altılı masa içerisinde yer almıştır. Partimiz 50 yıllık tarihi boyunca her dönem mutlaka biriyle iş birliği yapma yolunu seçmiş bir partidir. Türkiye’nin darbeler tarihi olduğunu, her darbenin yeni bir dönem ortaya çıkardığını, 60 ihtilali, 71 muhtırası, 12 Eylül darbesi, son olarak da 28 Şubat ve 15 Temmuz darbeleri ülkede yeni dönemleri başlattı.

Bugün ülkede artık bu iki bloktan birine bağlı kalmadan siyaset yapma zemini tümüyle ortadan kalktı. İşte bu ülkeye giydirilen deli gömleği aslında bugün tam olarak yaşadığımız da bu. Biz, asla yanlışa imza atacak parti değiliz. Dünyevi makam ve mevkilerin tek başımıza ilkelerimizden, değerlerimizden, dik duruşumuzdan, istikametimizden bu ülkenin milli ve manevi değerlerine sahip çıkmaktan geri kalmayacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

MİLLETİN ÇİMENTOSU

Saadet Partisi’nin milletin çimentosu olduğunu dile getiren GİK Üyesi Çalışkan, “Bugünde yeni bir ittifak gündemi ile karşı karşıyayız. Bu iktidarın 20 yıl önce yola çıktığı bütün adamların tamamı tasfiye edildi. İkinci dönemde ise yola yeni aktörlerle devam ediliyor. Zaten Büyük Ortadoğu Projesinin çerçevesinde verilen yol haritası görevinde araçtan hangi durakta hangi yolcuların ineceği hangilerinin bineceği de planlanmıştı. Bu açıdan da her ne kadar iktidar partisinin ismi aynı duruyor olsa da başlangıcı ile bugün arasında hiçbir benzerliği bulunmamaktadır.” dedi

Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğine vurgu yapan GİK Üyesi Çalışkan,  “Ülkemizin maddi ve manevi olarak içine düştüğü durum bütün her kesimin dile getirdiği bir durum. Bundan 10-15 yıl önce bazı hususları dile getirdiğimizde insanların bir kısmı bunu felaket tellallığı olarak görüyordu. Ama bugün birebir dile getirdiğimiz hususları yaşıyoruz. Evliliklerin beş yılla sınırlı, uyuşturucu kullanım yaşı 12’ye düştüğü kadar her mahallede madde satıcısı insanlar var. Gençlerimiz buhran içerisinde, kimse yarınlara güvenle bakamıyor” dedi.

Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. Mevcut Başkan Sami Polat, oylamaya katılan tüm üyelerin desteği ile yeniden başkan seçildi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu