ÇADIRKENTTE KIYILAN NİKAH GENÇ ÇİFTLERİN İLHAM KAYNAĞI OLDU

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Hatay il Müftüsü Mevlüt TOPÇU, Diyanet İşleri Başkanlığı Yurtdışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Dursun Ali COŞKUN ve Konya Güneysınır Müftüsü Salim ERKEÇ, Hatay Pazaryeri Çadırkentinde manevi rehber olarak görev yapan Isparta Müftülüğü personeli hocahanımların koordine ettiği nikâh merasimine katıldılar.
Hatay Müftüsü TOPÇU, yaptığı Nikah duasının ardından; “Bu mutlu ve anlamlı günde görüldüğü gibi bütün zorluklara rağmen hayat devam ediyor. Aile olmak meşru bir nikah akdi ile meydana gelen çok kutsal bir müessesedir. Bugün burada evliliğe ilk adımını atan bu çiftler hem aile yuvasının kutsiyetini ve vazgeçilmezliğini bizlere göstermişler hem de yeni yuva kuracak olan gençlerimize ilham kaynağı olmuşlardır. Ben her iki kardeşimizi de tebrik ediyor kendilerine iki cihan saadeti diliyorum. Allah evliliklerini daim eylesin. Ailelerine huzur ve sekinet ihsan eylesin.” dedi.
Akabinde genç çiftlere istiklalimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan Türk bayrağı ve Kur’an-ı Kerim hediye etti. Evliliğin ve Nikah akdinin mana ve ehemmiyetinden bahseden Daire başkanımız Dursun Ali Coşkun her iki aileyi de tebrik ederek ömür boyu mutluluklar diledi.
Nikah merasimi müftülük personelinin misafirlere yapmış olduğu ikramlarla sona erdi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu