Büyük Gün… Büyük Buluşma… SEBAHAT ASLANYÜREK’LE “KENDİME YOLCULUK” Kitap Tanıtım, İmza ve Dostluk Gecesi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 Defneli yazar Sebahat Aslanyürek ilk kitabının tanıtımını ailesi, sanat-edebiyat dostları, iş insanları ile büyük bir coşkuyla kutladı. 27 Ağustos 2022 cumartesi akşamı saat 20.00’da Yeşilçam Bahçe Kafe Restaurant’ın yazlık bahçesinde çok kalabalık bir katılım ile şiirli, müzikli ve bol sohbetli bir gecede kitap tanıtımı yapıldı ve gelen dostlarına kitabını imzaladı. Gecenin organizasyonunu ve moderatörlüğünü yapan Kültür Kentleri Birliği Hatay İl Başkanı Nebih Nafile’nin açış konuşmasıyla “Kitap Tanıtım, İmza ve Dostluk Gecesi” başladı. Geceye bağlaması ve güzel sesiyle türkülerini seslendiren Nebih Nafile; “Bugün sizlerle yeni bir kitabın mutluluğunu paylaşmak üzere bir aradayız. Büyük gün… Büyük buluşma… Sebahat Aslanyürek’le Kendime Yolculuk kitap tanıtımı, imza ve dostluk gecesine hoş geldiniz. Hatay, Defneli yazar sevgili Sebahat Aslanyürek arkadaşımın “Kendime Yolculuk” adlı ilk kitabı Luna Yayınları’ndan siz değerli okurlarıyla buluştu. Kıymetli annesi Şamiye’ye ithafen yayınladığı kitap vesilesiyle hep bir aradayız. Şamiye teyzeyi rahmetle anıyorum. Kaç kişi Sebahat Aslanyürek kadar güçlü olabilir ki? Her türlü olumsuz şartlara karşı yüreğine yeni tohumlar ekip, kendine doğru yeni yolculuklarda yepyeni bir umut doğuruyor. İki ay geçmeden birinci baskısı tükenen “Kendime Yolculuk” adlı anı kitabının kahramanı, güzel yürekli insan sevgili Sebahat Aslanyürek arkadaşımı duygu ve düşüncelerini paylaşmak üzere gecemize katılım sağlayan dostlarının alkışlarıyla sahneye davet ediyorum.” Dedi.

Kitap tanıtım, imza ve dostluk gecesine katılım sağlayan yaklaşık üç yüz kişinin coşkulu alkışlarıyla heyecanlı bir şekilde misafirlerinin karşısına geçen yazar Sebahat Aslanyürek:  “Güzel dostlarıma merhabalar! Bu özel gecemde beni yalnız bırakmadığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum hoş geldiniz. Her insanın kendine doğru yolculuğu ilk nefesi ile başlar. Kendinizi tanıdıkça yeni yolculuklara başlarsınız. “Kendime Yolculuk” adlı anı kitabımı yazmaya başladığımda kalbimin sesini dinlediğim gibi, buna muhtaç başka kalplere de tercüman olmak istedim. Bu yeteneğimi fark ettiğimden beri çok mutluyum. Yazmaya başlamadan önce çok düşündüm. Çünkü yazmak, çok ciddi bir işti. İyi bir okuyucu olduğumu bilen dostlarım beni bu anlamda cesaretlendirdi. Okumayı sevdiğim kadar yazmayı da sevmeye başladım. Çok mutluyum çünkü yıllardır hayalini kurduklarımı gerçekleştirdim. Bu mutluluğumu edebiyatsever dostlarımla paylaşmak beni daha çok mutlu edecektir diye düşünüyorum. Bu kitabımı yazma süreci çeşitli nedenlerden dolayı epey uzadı. Pandemi günlerindeki eve kapanmalar sayesinde yazdıklarıma daha çok odaklandım ve kitabımı bitirebildim. Çocukluğumdan bu yana bende iz bırakmış olan acılarımı, sevinçlerimi, yaşamıma her anlamda iz bırakmış anılarımı anlatmak istedim. Bu süreçte mutlu olduğum en güzel şey kendi varlığımın bana verdiği güven ve zevktir. Çünkü ölüm kapıyı çaldığında nasıl yaşamamız gerektiğinin bizlere pek bir faydası olmayacaktır…

Kitabımı yazarken okuyucuyu sıkmamak adına her konuya dozunda ve abartmadan değinmeye çalıştım. Biraz siyaset, biraz toplumsal konular, kadın-erkek eşitsizliği ve hayata dair kapital sistemi bana sorgulatarak çocukluğumda bende iz bırakan anılara birer birer dokundum. Hani insanlar kendileriyle yüzleşmek için çocukluk günlerine yolculuk yaparak travmalarını iyileştirmeye çalışırlar ya işte ben de bunu yapmak istedim. Kitabımı bitirdiğimden beri affetmenin ve affedilmenin huzurunu yaşıyorum. Katılım sağlayan bütün dostlarıma ve gecenin organizasyonunda büyük desteği olan Nebih Nafile arkadaşıma teşekkür ediyorum.” Dedi.

Sebahat Aslanyürek’le Kendime Yolculuk kitap tanıtımı, imza ve dostluk gecesinde akademik, siyaset, edebiyat, sanat çevresinden çok sayıda dostları katıldı. Nevşehir’de turizm sektöründe çalışan oğlu Uğur, İstanbul’da yaşayan kızları İpek ve Gülsen, gelini Özge ve torunları heyecanlı gecede yerlerini alırken oğlu Onur Aslanyürek yurtdışındaki görevinden dolayı ve torunu Sahra Ada üniversite kayıt işlemlerinden dolayı tanıtım gecesinde bulunamadılar.

Program akışı içinde genç, gönüllü asistan-yardımcı Tuğçe Eroğlu yazar Sebahat Aslanyürek’in yaşam hikâyesini okuduktan sonra türkülerin arasında Gülsen, annesinin şiirini başarıyla okudu. Kızı İpek duygu ve düşüncelerini paylaştı. Kitapta ırgatlar bölümünde geçen kahramanlar: sanatçı Metin Yılmaz ve Sevim Mengüllüoğlu’nun yanı sıra tiyatro çalışmalarında yanında olan emekli eğitimci Lümeys Dede ve Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Yardımcısı Nihal Atay Mengüllüoğlu söz alarak geceye güzellik kattılar.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi, sinema yönetmeni Prof. Dr. Semir Aslanyürek konuşma yaparak rahmetli kuzeni Mithat’ın eşi Sebahat Aslanyürek’i kutladı. Kendisine, ailesine, çevresine örnek bir kadındır. Dedi.

Gazeteci Metin Dingil ve eşi, gazeteci ve spor yazarı Ömer Cihangir, gazeteci Orhan Mansuroğlu, Defne Belediyesi Meclis üyesi Nazmi Altınöz ve eşi, Uzman Dr. Serdal Kanuncu, Ressam Yusuf Altunay ve eşi, Yakma Resim Sanatçısı Zeynep-Naim Gülbol, Daf servis sahibi Orhan Mengüllüoğlu ve eşi Sevim mengüllüoğlu, Eğitimci Emrah Cımbız (Mayk Usta), Orhan Yeniocak, Mehmet Yükselen ve eşi Sakine Yükselen, Antakya’nın tanınmış işletmecilerinden Çizgi Giyim mağaza sahibi Zekiye ve Tahsin Turunç ve çok sayıda Sebahat Aslanyürek dostları geceye katılım sağladılar.

Gecenin sonuna türküleri ve bağlamasıyla eşlik eden eğitimci, şair-müzisyen Nebih Nafile Sebahat Aslanyürek’in torunları Masal, Emrah, Mithat, Çınar ve gecede bulunan küçük çocuklara türkü armağan ederek onların da türkü söylemelerine olanak verdi.

Sebahat Aslanyürek’le Kendime Yolculuk kitap tanıtımı, imza ve dostluk gecesinde bol bol fotoğraf çekilerek hoş anılarla son buldu.

 

 

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu