“Buluşuyoruz” Sergisine Muhteşem Açılış

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Deprem Bölgesi Sanatçılarının eserlerinin yer aldığı “Buluşuyoruz” adlı resim ve heykel sergisi muhteşem bir katılım ile Korart sanat galerisinde açıldı. Bölgede acıların henüz taze olması sebebi ile Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir tarafından mütevazi bir biçimde açılan sergide birbirinden başarılı eserler sanat severlerin karşısında oldu.
Bölgemizin başarılı ressamlarından Selmani Baki Kocaispir ve Ünal Kuş’un Küratörlüğünü yaptıkları sergi Korart sanat galerisinde sanatseverlere kapılarını açarken ilk günkü yoğun ziyaretçi sayısı sergiye olacak ilginin göstergesi oldu adeta.
Deprem bölgesinde yaşayan Ressam ve Heykeltraşların eserlerinin yer aldığı muhteşem sergi 16 Haziran tarihine kadar gezilebilecek.

Beklediklerinin üzerinde bir ilgi ile “Buluşuyoruz” adlı resim ve heykel sergisini açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Küratörleri usta ressamlar Selmani Baki Kocaispir ve Ünal Kuş yaptıkları açıklamada:” Sanatın iyileştirici gücüne inanarak yola çıktığımız sergimizin ilk günden gördüğü yoğun ilgi ne denli başarılı bir işe imza attığımızın en büyük göstergesi oldu bizim için. Bu günlerde, en çok ihtiyacımız olan motivasyon kaynağını alabileceğimiz Korart sanat galerisinde Sanatın iyileştirici gücünü estetik kaygılarla sağlamayı amaçlıyoruz. Her bir sanatçımız eserlerinde özgün estetik değerleriyle belirli bir problemi konu almış ve bu konuyu sanatın olanaksız malzemeleriyle beraber sanatın diline biçimlendirmiştir. Bu eserler hakkında konuşup buluşmamız temel amaçlarımızdan birisidir bizler için. Dahası günümüz gerçeklerine tanıklık ettiğimiz bu günlerde sanatımız hakkında konuşup, eserleri izlemek önemli gayemizdir. Emeği geçen herkese , katılımları ile bizleri çok mutlu eden Deprem Bölgesi Sanatçılarımıza ve Açılış programımızı onurlandıran sanat dostu Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’e şükranlarımızı sunuyor , bu anlamlı sergimize ev sahipliği yapacak olan Korart sanat galerisi sahibi Rahime Korkut hanımefendiye de şükranlarımızı sunuyoruz.”dediler.
Sergideki tüm eserleri başarılı bulduğunu ifade eden Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir ;Amacına ulaşacağına inandığı serginin gerçekleşmesinde büyük pay sahibi olan başarılı ressamlarından Selmani Baki Kocaispir ve Ünal Kuş başta olmak üzere eserleri ile sergiye renk katan Ressam ve Heykeltraşları yürekten kutladı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu