BİLGİN, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMA MESAJI YAYINLADI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Alevi Kanaat Önderlerinden Sedat BİLGİN 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısı ile Kutlama Mesajı Yayınladı.

BİLGİN;  Yayınladığı Kutlama Mesajında Şu Sözlere yer verdi, Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği ilerleme, kadına verdiği değerle doğru orantılıdır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü hayatın temel alanları olan eğitim sağlık çalışma hayatı siyaset ve karar alma mekanizmalarına katılım açısından kadınlarımızın da erkeklerle eşit düzeyde fırsat eşitliğine sahip olma hakları konusunda yapılan çalışmaların gereğini ve önemini bizlere bir kez daha hatırlatmaktadır.

Kadının varoluşundan gelen güç ve denge, tüm evreni kucaklamaya yetecek sevgi ve merhamet dünyayı daha yaşanabilir kılmaktadır. Bu gücü görmezden gelip bastırmaya susturmaya çalışmak eve kapatmak dövmek öldürmek yapanın kendi acizliğini örtebilmek için başvurduğu zavallı bir çaba ve toplumsal bir yaradır.
Her 8 Mart’ta kadınlarımızın haklarına çalışma koşullarına anneliğine kadınlığına bir kez daha dikkat çekiyor Her 8 Mart’ta yine eşitlik yine adalet yine kadına saygı diye sesimizi yükseltiyoruz. Yükseltiyoruz ama yaralarımız kanamaya ve gittikçe derinleşmeye devam ediyor.  Ne acıdır ki ülkemiz neredeyse her güne yeni bir kadın cinayeti kadın istismarı haberi ile uyanıyor ve kadına şiddet gittikçe çoğalıyor.
Özgürlüklere sahip çıkmayı eşitliği yaşam felsefesi edinmiş insanlar olarak ülkemizde kadınlarımızın maruz kaldıkları şiddetten toplumsal cinsiyet ayrımcılığından cinsel istismarlardan ve kadın cinayetlerinden ne yazık ki utanç duymaya devam ediyoruz.
Dünya üzerindeki her kadının güçlü sesini haykırmasını her yaşında hiçbir dayatmaya maruz kalmadan özgürce yaşamasını arzuluyoruz. ‘’ Hz. Ali’nin (a.s) kadına saygılı ol çünkü o insanoğlu’nun anasıdır’’  sözüne herkesin saygılı olmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşünceler ile Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Dedi.’

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu