Beklediğinize Değecek Bir Lezzet : “ Halevet “

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Yeni normalleşme ile müşterilerini salonlarında ağırlamaya başlayan Pöç Kasabı damak çatlatan lezzetlerini müşterilerine sunmanın mutluluğunu yaşıyor.İşte o lezzetlerden biri Halevet ve bu lezzeti tatmanız için beklemek şart ama tattıktan sonra da gerçekten beklediğimize değdi diyebileceğiniz bir lezzet…UNESCO tarafından “Dünyanın 26. Gastronomi Şehri” olarak ilan edilen şehrimizde yıllardır özel olarak sabah kahvaltılarında, genelde ise günün her öğününde tercih edilen  eşsiz lezzet olan “halaveti” tadabilmek için önceden randevu almanız gerekiyor.

Antakya’nın gizli kalmış bağımlılık yaratan lezzetlerinden olan haleveti tam yerinde en güzel durağında yiyoruz.Ekibimizle birlikte Pöç kasabına giriyoruz. Mekanın sahiplerinden Serkan Öter kapıda karşılıyor bizi. Serkan bey yılardır bu mesleği hakkıyla icra ediyor. Kendisine halevet nedir diye soruyoruz ve bize hazırlanışından sofraya geliş aşamasına kadar her detayını anlatmaya başlıyor. “Antakya halkının özellikle sabah saatlerinde tercih ettiği, ekmeği tepsiye batırarak dans ettirdiği, mideleri şenlendiren bu lezzet koyun, kuzu gibi kasaplık hayvanların karnının üzerinde bulunan iç organıdır. Kestane şeklinde ve büyüklüğünde çok açık renkli yağ parçacıklarıdır. Ama lezzetine doyum olmaz halevetin, peynir gibidir. Dışarıdan bakıldığı zaman kimse almak istemez ama piştiği zamanda kimse tadına doyamaz. Genellikle sabah kahvaltılarında daha güzeldir. Hele sabah saat 7-8 gibi bunu yiyip güne başlayacaksınız. Değmeyin keyfinize..Halevet her gün bulabileceğiniz bir şey değildir. Kesim yapıldığı günlerde olur haftada bir en fazla iki kere çıkar. Her gün halevet, çıkmaz çıktığı zamanda yerinde durmaz. Tezgaha konduğu anda biter. Yemek isteyenler bize sipariş verecekler, bizde onları kesim olduğu gün taze taze yemeğe davet ediyoruz. Haleveti kuşbaşı şeklinde doğruyoruz, içerisine soğan ve biberi kıyıp ekliyoruz, tuz, kimyon, pul biber ve sarımsakla harmanladıktan sonra tepsimize güzelce yayıp odun ateşinde pişirmeye veriyoruz. Halevetin orjinali budur. Bazı restoran ve lokantalar miktar olarak daha fazla görünmesi için içerisine dalak, ciğer, koç yumurtası ilave ediyorlar ama biz öyle yapmıyoruz. Halevetin ta kendisini müşterilerimize sunuyoruz” dedi.

Eğer sizde damaklarınız şenlensin istiyorsanız ve bu efsanevi lezzeti tatmak için sabırsızlanıyorsanız Pöç kasabını 0 326 213 95 03 nolu telefondan  arayın ve halevet siparişinizi verin deriz.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu