Bayraktar:”Derneğimiz Kendi İmkanları İle Faaliyetlerine Devam Ediyor.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Doğa ve Yaşam Derneği Basın Sözcüsü Ufuk Bayraktar Derneğimiz Kendi İmkanları İle Faaliyetlerine Devam Ediyor diyerek başladığı açıklamasında:”Hayvan haklarını savunmak adına Hatay’da kurulan ilk dernek olan Hatay Doğa ve Yaşam Derneği, 2012 yılından bu yana kurumsal ve sahaya yönelik çalışmalarına devam etmektedir. Temel hedefimiz kurumsal bazda ve insanlarımız arasında farkındalık oluşturmak ve yaşam komşularımız olan sokak hayvanlarının daha iyi koşullarda yaşamalarını sağlamaktır. Bu amaçla Hatay il genelindeki faaliyetlerimiz sonucunda, ‘hayvan hakkı’ kavramı kurumlarda ve toplum bazında belli bir noktaya oturmuştur. Algıdaki başarımız henüz fiziki olarak istediğimiz düzeye ulaşmamış olsa da; kurulmuş olan diğer dernekler ve gönüllülerin derdini anlatabileceği bir platform oluşmasına yol açmıştır. Bizlerin yapmaya çalıştığı gibi STK’lar ve gönüllüler birlik olup ortak taleplerle toplumun ve kurumların karşısına çıkabilirse, hayvanlarımızın varoluşlarından kaynaklanan haklarının tamamını elde edebiliriz.

Dernek olarak hiçbir zaman bağış talebinde bulunmadık ve bağış toplamadık. Tüm faaliyetlerimizi kendi imkanlarımızla gerçekleştirdik. Erzin’den Yayladağı’na kadar her dönemde belediye başkanları ve diğer kurumlarla görüşme yapmaya ve iletişim halinde kalmaya özen gösterdik.

Dernek faaliyetlerimiz dışında, Hatay’ın bütün ilçelerinden gönüllü ve gruplarla irtibat kurmaya ve işbirliği yapmaya özen gösterdik; yine büyük ölçüde bu grupların oluşturduğu imece güç birliği ile sayısız canın tedavi ve ameliyat edilmesini sağladık.

Derneğimiz, kurucu yönetimin aldığı kararla bağış kabul etmeyecek ve faaliyetlerini kendi imkanlarıyla gerçekleştirmeye devam edecektir. Hasta ve yaralı canların tedavilerine öncülük etmeye ve katkı sunmaya gönüllülük bilinciyle devam edeceğiz.”dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu