BAYRAKTAR AİLESİ’NDE YAŞLILAR ve KAHVE GÜNÜ KUTLANDI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Kültür Kentleri Birliği Hatay İl Temsilciliğince “1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü” ve “Dünya Kahve Günü” şiirlerle kutlandı.  Kültür Kentleri Birliği Hatay İl Başkanı Nebih Nafile, eşi Sibel Nafile, “Yürekler Dile Geldi” adlı ortak kitabın yazarlarından Sebahat Aslanyürek, Nadya Çapar ve Gülşen Randa; “Örnek Kıdemli Bilge Vatandaş” ödüllü Antakya’nın en eski eczacılarından Ömer Bayraktar ve emekli eğitimci eşi Sevinç Karaman Bayraktar çiftini 1 Ekim 2022 cumartesi günü evlerinde ziyaret ettiler.

Bol şiirli geçen sohbette yaşama dair konular dile geldi. Kültür Kentleri Birliği Hatay İl Başkanı Nebih Nafile; Şair Turgut Uyar ne güzel ifade etmiş bugünleri… “Eylül toparlandı gitti işte/Ekim filan da gider bu gidişle…”

Yuvalarını sevgi, anlayış ve güven üzerine kuran, yaşadıkça, okudukça hem duygularını hem zihinlerini geliştiren, dostluklara çok önem veren ilimizin kıymetli değerleri Sevinç-Ömer Bayraktar çiftine, bizleri evlerinde kabul ettikleri için öncelikle çok teşekkür ediyorum. Geçmişimizin tecrübelerini günümüze taşıyan, sohbetleri, yaptıkları işler ile örnek insan kıymetli büyüklerimizi ziyaret etmek bizim için oldukça özel bir duygudur. Toplumsal hayatımızın yaşayan en değerli varlıklarıyla bir arada olmak bizlere mutluluk kattı. Aslında “hiçbir insan öylesine girmiyor hayatımıza” kimisinde ekmek sıcağı, kimisinde aşk… Ömer Bayraktar ağabeyimle türkülü bir ortamda tanışmıştım. O günden bugüne kadar dostluğu benim için özeldir. 1932 doğumlu, 90 yılına sevgiyi, saygıyı, yaşama dair güzellikleri insan olmanın erdemi ve disiplini ile sığdırmış ulus ve insan sevdalısı bir yürek; Ömer Bayraktar Ağabeyim Hatay’ın en ski eczacılarındandır. Her yaşın kendisine has bir güzelliği vardır. Yaş alacaklara bir hatırlatma yapmak isterim; Düşüncenizi her zaman diri, sevginizi sıcak tutmalısınız. Sabah uyandığınızda küçücük bir şiir okumalı, gün içinde bir türkü mırıldanmalısınız. Akşam, sıcacık çayınızı yudumlarken bir çocuk gülüşündeki sıcaklığı da hayal etmeyi unutmayın…

Grup üyelerinden yazar Sebahat Aslanyürek, “yürüyen ansiklopedi, şiir babaya saygılar” notuyla ikinci baskısı yayınlanan “Kendime Yolculuk” adlı kitabını hediye etti. Şair Turgay Kaçan, Dursun Yiğit şiir kitapları ve sürpriz armağanlar paylaşılan buluşmada, özellikle divan edebiyatına hâkim olan Ömer Bayraktar’dan bol bol şiir dinlenildi. Emekli Sanat Tarihi öğretmeni Sevinç Karaman Bayraktar Hanımefendinin ikramları eşliğinde kahve ve çaylar içildi, hatıra fotoğrafları çekildi.

Ömer Bayraktar; 1960’larda üç yıl Verem Savaş Derneği Başkanlığı yaptı, 1990’da Antakya Belediye Başkanı Şükrü Güçlü’nün rahatsızlığı nedeniyle bir süre Antakya Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. Mustafa Kemal Üniversitesi kurucularındandır. 29 Eylül 2015’te Yarsek Konseyi’nin Ankara Riksos Otel’de “Örnek Kıdemli Bilge Vatandaş” ödülü verilen Ömer Bayraktar, her fırsatta okuyor, okuduklarını sevdikleriyle paylaşıyor.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu