BAŞKAN YILMAZ, YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINI KUTLADI 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, 2021 – 2022 Eğitim Öğretim Yılı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. 

Başkan Yılmaz, mesajında; “2021-2022 eğitim-öğretim yılını büyük bir heyecanla karşılıyoruz. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz pandemi nedeniyle verilen zorunlu aranın ardından nihayet okullarına, sınıflarına kavuşuyor.   

Daha iyi bir geleceğin anahtarının çocuklarımız olduğunu biliyoruz. Milli ve manevi değerlerine bağlı, iyi yetişmiş, donanımlı nesillerin yetişmesi hepimizin ortak hedefidir. Antakya Belediyesi olarak pandemi sürecinde tablet, mobil araçlarla EBA sistemine erişim ve internet desteği başta olmak üzere her zaman çocuklarımızın yanlarında olduk. Çocuklarımızın eğitimlerini en iyi şekilde sürdürmeleri için bundan sonra da daima yanlarında olmaya devam edeceğiz. 

Elbette tüm dünya ile birlikte pandemiyle mücadelemiz de devam ediyor. Hem kesintisiz bir eğitim-öğretim yılı, hem de sağlığımız için pandemiyle mücadele tedbirlerine sıkı sıkıya uymaya devam edelim. Özellikle, maske-mesafe ve hijjyen kurallarına uymaya azami özen gösterelim. 

Kuşkusuz eğitim; üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık ve süreklilik isteyen bir süreçtir. 

Kalkınma ve gelişme yolunda, ülkelerin en büyük gücü eğitimli, nitelikli, çalışkan insan varlığıdır. Ülkemizin ihtiyacı olan eğitilmiş insan gücü; ilim, irfan yuvası olan okullarımızda yetiştirilmektedir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun olarak ve fırsat eşitliği içinde eğitim-öğretim imkânlarından yararlanması yönünde yoğun bir çaba içindeyiz. 

Geleceğimizin güvencesi, bilginin takipçisi, araştırmacı ve her yaşta eğitime açık bireyler olarak yetiştireceğimiz çocuklarımızdır.  

Değerli eğitimcilerimizin, üstün görev anlayışı ve sorumluluk şuuruyla bu kutsal görevlerini yerine getirirken eğitim ve öğretim kalitesini üst sıralara taşıma gayretlerimize bu yıl da gereken desteği sağlayacaklarına inancım sonsuzdur. 

Eğitimde alınan mesafe, gelişme ve ilerleme; uluslararası rekabetin en önemli göstergesidir. Yüksek insani değerler üzerine inşa edilmiş değerlerimizin yarınlara aktarılmasında eğitim, en temel sorumluluklarımız arasındadır. 

Çocuklarımızı ve gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirebilirsek, onlara ne kadar çok imkân sunabilirsek, ülkemizin yarınları da o kadar parlak olacaktır. Eğitimin temel hedefi, sağlıklı, çalışkan, üretken, araştıran, soruşturan ve yorumlayan bireyler yetiştirmektir. 

Çocuklarımızı ve gençlerimizi bu özelliklere sahip, vatanımıza, milletimize, en önemlisi kendilerine yararlı bireyler olarak, geleceğe hazırlamak bizlerin vazifesidir. 

Yeni eğitim-öğretim yılının öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve tüm eğitim camiası için hayırlara vesile olmasını diliyor, sağlıklı, kesintisiz ve başarı dolu bir yıl diliyorum” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu