Başkan Savaş :”Medeniyetler beşiği Hatay’ımıza hep birlikte sahip çıkacağız.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş Hatay’dan ayrılmak zorunda kalan vatandaşlara seslendi.Savaş:”Çok kıymetli Hataylı Hemşehrilerim ve Hatay’ a gönül vermiş milyonlarca yurttaşım.

Hatay’ ın kadim tarihi çok afetler, savaşlar ve işgaller gördü ama bu şehir her seferinde yeniden küllerinden doğmasını bildi, çünkü her Hatay’lı memleketinin eşsiz kıymetini ve onu hiçbir şeyle değiştiremeyeceğini, buranın havasını ilk teneffüs ettiği andan itibaren bilir.

Yüzyılın en büyük deprem felaketlerinden birisi ile karşı karşıya kalan şehrimizin yaraları çok derin, hepimizin yüreği dağlandı ama bu güçlükleri yenecek irade ve güce ülke olarak sahip olduğumuzu da biliyoruz.

Yaşadığımız bu afetin yaralarını hep birlikte saracağız ve Hatay’ı; dünyaya bir dayanışma dersi veren milletimizin de desteği ile yeniden ayağa kaldıracağız. Bunu başaracak olan yine Hatay’lılardır, sizlersiniz.

Şu an burada şartlar çok zor, geçici olarak memleketinden ayrılmak zorunda kalan hemşehrilerimizin dönmeleri için uygun şartları sağlamak boynumuzun borcu, gece gündüz bunun için çalışacağız. Unutmayalım bu ayrılış geçici, o yüzden toprağımıza mülkümüze sahip çıkacağız. Bizlere miras kalan bu topraklar bizi bu şehrin geleceğinde söz sahibi yapmaya devam ettirecek. Bizim köklerimiz bu şehirde, asla bu şehri terk etmeyeceğiz.

Hatay’ın tarihinde yeni bir sayfayı dayanışmayla, fedakarlıkla ve insan hayatının en yüce değer olduğunu bilerek bizler yazacağız. Bu tarihi sorumluluk bizlere düştü, bunu layıkıyla yerine getirerek Atatürk’ün emaneti şehrimizi yeniden Türkiye’nin göz bebeği yapacağız.

Asla umudunuzu kaybetmeyin, birlikte başaracağız, önümüze çıkan tüm zorlukları birlikte aşacağız , size söz veriyorum önce yaralarımızı tek tek saracak , sonra Hatay’ı yeniden ayağa kaldıracağız.
Atalarımızdan miras bu vatan toprağına, medeniyetler beşiği Hatayımıza hep birlikte sahip çıkacağız.”dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu