BAŞKAN SAVAŞ: HATAY’IN MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTMEK İSTİYORUZ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Ankara’da basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak Expo 2021 Hatay hakkında açıklamalarda bulundu.

Expo’nun Olimpiyat oyunları ve FIFA Dünya Kupası’ndan sonra dünyadaki en büyük üçüncü organizasyon olduğunu söyleyen Savaş, dev fuarın Hatay’ın ticaret, turizm ve tanıtımına büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Organizasyonun pandemi sebebiyle iki kez tarih değişikliğine uğradığını açıklayan Savaş, “Biz organizasyon için hazırız. Ancak pandemi sebebiyle iki kez tarih değişikliği yaşadık. 1 Nisan 2022’de başlayacağız ve baharı birlikte karşılayacağız. Yurt içinden ve dünya ülkelerinden birçok şehri, ticaret, turizm, gastronomi ve tarım sektöründe hizmet veren firmaları şehrimizde ağırlayacağız” dedi.

BAŞKAN SAVAŞ’TAN BARIŞ VURGUSU

Expo’yu yapmalarındaki amaçlardan birinin de bölgedeki barışa katkı sunmak olduğunu belirten Lütfü Savaş, “Kuzey Afrika ve Orta Doğu gibi bölgelerde yaşanan olumsuz durumlar ister istemez bize yansıyor. Özellikle Suriye’de yaşananlar ve oradan gelen kardeşlerimizin durumu sonrası yaşanan negatifliği pozitife çevirmek istedik. Bölgede akan kardeş kanının durması için güzel bir organizasyon olacak” diyerek herkesi botanik Expo’suna katkı vermeye davet etti.

“EXPO’DA HERKES KENDİNDEN BİR ŞEYLER BULACAK”

Lütfü Savaş, organizasyonu iki farklı alanda yapacaklarını da açıkladı. 320 dönümlük iki alanda gastronomi, ekonomi, botanik, tarım, eğlence, eğitim ve kültürel faaliyetlerin olacağını ifade eden Savaş, “Antakya-Defne bölgesindeki alanda ulusal şehirlerin bahçe ve mutfakları yer alırken İskenderun-Arsuz bölgesindeki alanımızda uluslararası şehirlerin bahçe, kültür ve mutfakları misafirlerle buluşacak. Her iki alanda da her yaştan gelen misafir kendine ait bir şey bulacak” ifadelerini kullandı.

Hatay’ın on üç medeniyet ve 27 kültüre ev sahipliği yaptığını da sözlerine ekleyen Başkan Savaş, “Üç semavi dinin Anadolu’daki ilk ibadethanelerinin yer aldığı, ilk gayrı resmi olimpiyatların yapıldığı, ilk ışıklandırılan caddenin bulunduğu, insanların yüzyıllardır kardeşçe yaşadığı, ilklerin ve enlerin şehri Hatay’ımız, gezilip görülecek ve feyz alınacak bir kenttir. Yaşamaktan ve başkanlık yapmaktan kıvanç duyduğumuz bu şehrin marka değerini yükseltmek istiyoruz. Umarım Expo, şehrimize, ülkemize ve bölgemize barış ve huzur getirir” açıklamalarında bulundu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu