Başkan Savaş, Atayurdu ve Büyükburç’ta içme suyu depolarını inceledi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Altınözü Atayurdu ve Büyükburç mahalleri için kazandırılan içme suyu depolarında incelemelerde bulundu.

Atayurdu ve Büyükburç mahallelerinin gayrisıhhi depolarını yenileyerek içme suyu iletimini iyileştirmek ve su kayıplarını önlemek amacıyla inşa edilen içme suyu deposu incelemelerine HATSU Genel Müdürü Muhammed İkbal Polat, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Altınözü İlçe Başkanı Hamit İsaoğulları, Atayurdu Mahalle Muhtarı Nusret Özpolat, Büyükburç Mahalle Muhtarı Savaş Şahin, teknik personel ve mahalle sakinleri de katıldı.

Birlikte ihale edilerek yatırım maliyeti 3 milyon 777 bin TL olan ve 200 m³ hacimli Atayurdu ile 300 m³ hacimli Büyükburç depolarının incelemeleri sırasında açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, yapılan hizmetlerde maddi boyutunun önemli olmadığını, önemli olan vatandaşların sağlıklı ve şekilde yaşamasını sürdürmesi olduğunu vurguladı.

“25 KÖYÜN SU SORUNUNU ÇÖZDÜK”

Gayrisıhhi durumda olan içme suyu depolarında yenileme çalışmalarına devam ettiklerinin altını çizen Başkan Savaş konuşmasına şu şekilde devam etti: “Şu anda bütün köyümüze sağlıklı, hijyenik her türlü mikroptan arındırılmış su içirmekteyiz. Özellikle yazın Altınözü’nün 25 tane köyü susuzluk çekiyordu. Biz Yayladağı sınırından Altınözü’nün 25 köyüne su getirdik. Şuanda 24 saat hiç kimsenin suyu kapanmadan rahat rahat suyu hem içmekte hem kullanmaktalar.

“BETON ASFALT ÇALIŞMALARI YAPTIK”

Hizmetlerimiz sadece bununla kalmıyor. Bütün Altınözü’nün şu anda çok az köyünde satıh asfalt kalmıştır. Hemen hemen hepsine beton asfalt yaptık. Tabii bunlar dışında birçok hizmette görmekteyiz. Ama en önemlisi suyu sağlıklı şekilde iletmek. Sağlığımız ve sıhhatimiz için su gereklidir. Bunu da hijyenik şartlarda köylümüze insanımıza ulaştırmamız lazım. Bunu yapmış olmanın huzuru içerisindeyiz. Atayurdu köyümüze hayırlı olsun diyorum.”

“BÜYÜKBURÇ DA KESİNTİSİZ İÇME SUYUNA KAVUŞTU”

Büyükburç içme suyu deposu incelemeleri sırasında da açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, HATSU’nun çok zor şartlarda içme suyu şebekesi ve depo yenileme gibi önemli çalışmalara imza attığını belirtti. Deposu yetersiz ve ufak olan Büyükburç Mahallesi’ne büyük bir depo kavuşturmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getiren Başkan Savaş, “Mahallemize artık 24 saat su akıyor. Mahallemize hayırlı olsun. Hemşehrilerimiz bu hizmetleri güle güle kullansın” sözlerini sarf etti.

“KANAYAN YARAMIZ YENİ DEPO ÇÖZÜLDÜ”

Atayurdu Mahallesi’nin Lütfü Savaş ile kesintisiz içme suyuna kavuştuğunu belirten Atayurdu Mahalle Muhtarı Nusret Öztoprak, “Atayurdu Mahallesi’nin yıllardan beri gelen su sıkıntısı vardı. Eski depomuz su tutmadığı için onarımı yapılamadı bir türlü. Sonradan yapılan meskenlerimizle birlikte su yetersiz kalıyordu. Bu birkaç seneden beri kanayan yaramızdı. Yeni su deposu için talebimiz oldu. HBB başkanımız talebimizi yerinde buldu ve olumlu cevap verdi. Ben Atayurdu Mahallesi adına yapılan 200 m3 lük su deposu için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu yapılan çalışma ile Atayurdu mahallemize kesintisiz su verilmektedir.” İfadelerine yer verdi.

“YENİ DEPOYLA HİÇBİR SIKINTIMIZ KALMADI”

Kısa bir konuşma yapan Büyükburç Mahalle Muhtarı Savaş Şahin ise şu şekilde konuştu: “HATSU ile yeni depomuza kavuştuk. Suyumuz yetersiz, depomuz ufaktı. Sizin sayenizde 300 m3 lük depoya kavuştuk. Mahallemizde 24 saat su akıyor. Mahallemizin %40-50’sine su çıkmıyordu. Ama yapılan yeni depoyla birlikte hiçbir sıkıntımız kalmadı. Başkanımız Lütfü Savaş’a, HATSU Genel Müdürümüze ve ekibine çok çok teşekkür ediyoruz.”

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu