Başkan Sarı: Enek OSB’yi en kısa zamanda Altınözü’ne kazandıracağız

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında Altınözü Enek Organize Sanayi Bölgesi’yle ilgili bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Doğan’ın yanı sıra, Hatay Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Altınözü Kaymakamı Cem Gümrükçü, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ve ilgili kurum temsilcileri katılım gösterdi.

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı Altınözü Tarım Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) Projesi ile önemli bir istihdam kapısı açılacağını ifade etti ve Enek OSB’nin, Altınözü’nün kaderini değiştirecek projelerden biri olduğuna vurgu yaptı.

BAŞKAN SARI: TOPLANTININ HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

Başkan Sarı, “Zeytin Diyarı Altınözü ilçemize kazandıracağımız Enek Tarıma Dayalı İhtisas (Süt) Organize Sanayi Bölgesinin ön tahsis toplantısı Hatay Valimiz Sayın Rahmi Doğan başkanlığında, Hatay Vali yardımcımız Sayın Yusuf İzci, Kaymakamımız Sayın Cem Gümrükçü, Antakya Ticaret Odası Başkanımız Sayın Hikmet Çinçin ve yönetim kurulu üyeleri, Hatay Damızlık Sığır Yetiştiricileri Başkanımız Sayın Lütfi Danahaliloğlu, STK temsilcileri ve iş insanlarının katılımlarıyla gerçekleştirdik. İstihdam ve iş imkanı sağlayacak Organize Sanayi Bölgesini Altınözü’müze en kısa sürede kazandıracağız. Toplantının hayırlar getirmesini temenni ederim” açıklamasında bulundu.

SÜT ÜRETİMİNE 50 BİN TON KATKI

Tarım ve Orman Bakanlığı, Enek bölgesinde 1,7 milyon metrekarelik alan kurulacak olan OSB faaliyete geçtiğinde 120 işletmeyle birlikte 3 sanayi tesisi ve 11,4 bin büyükbaş kapasiteyle hizmet verileceğini açıklamış ve projeyi “Hatay’a değer” başlığıyla duyurmuştu. Altınözü Tarım Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) Projesi ile Türkiye’nin süt üretimine 50 bin ton katkının yanı sıra iki bin kişiye istihdam imkanı sağlanması hedefleniyor.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu