Başkan Sarı: Daha görkemli, daha heyecanlı bir festival geliyor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Altınözü’nün en önemli değerlerinden olan zeytin ve zeytinyağının tanıtılması için başlatılan ve geleneksel hale getirilen festivallerin altıncısı bu yıl 22-23 Ekim 2022 tarihleri arasında Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali adı altında gerçekleştirilecek.
Son 5 senedir büyük bir yankı uyandıran, ilçenin zeytin ve zeytinyağının yanı sıra gastronomisini de tüm Türkiye’ye en iyi şekilde tanıtan festivalin 6’ncısı için çalışmalar başladı. Festival düzenleme komitesi Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı başkanlığında toplanarak, festivalle ilgili plan ve programları masaya yatırdı.
FESTİVAL KOMİTESİ, SARI BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI
Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali’nin bu yılda da renkli etkinliklere sahne olacağını ve diğer festivallere nazaran daha heyecanlı ve daha görkemli bir festivali vatandaşlarla buluşturacaklarını ifade eden Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, yapılan toplantıyla ilgili bir açıklama yaptı. Başkan Sarı, yaptığı açıklamada, “Festival komite üyeleri ile bir araya gelerek, 22-23 Ekim 2022 tarihleri arasında yapılacak 6’ncı Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali’nin toplantısını gerçekleştirdik. Birbirinden renkli etkinliklere sahne olacak festivalimiz bu yıl daha heyecanlı ve görkemli geçecek” ifadelerini kullandı.
HEDEF ALTINÖZÜ’NÜN TÜM GÜZELLİKLERİNİ TANITMAK
İlk dört festival Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı Festivali adı altında gerçekleştirilirken geçtiğimiz yıl festival ilk kez Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali adı altında gerçekleştirilmişti.
İlçe ekonomisinde önemli bir yeri olan zeytin ve zeytinyağının tanıtımının yanı sıra Altınözü ve Hatay’ın gastronomi alanında tanıtılması amacıyla Hatay Valiliği himayelerinde Altınözü Kaymakamlığı ve Altınözü Belediyesi tarafından düzenlenecek olan festivalde aynı zamanda binlerce yıllık tarih ve kültür birikimiyle eşsiz bir ilçe olan Altınözü’nün doğal güzellikleri, kültürel dokusu ve tarihi değerlerinin de tanıtılması amaçlanıyor.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu