Başkan Sarı:” Altınözü Belediyesi olarak tüm imkanlarımızla gazilerimizin yanındayız”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Milletimizin tarihi boyunca, tüm zorluklara karşı hür ve bağımsız yaşamayı tercih ettiğine ve uğurda canı pahasına savaştığına vurgu yapan Başkan Sarı, kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verildiği günün yıl dönümünü “Gaziler Günü” olarak kutladığımıza değindi.
Başkan Sarı mesajında, “Ülkemizin her karış toprağında, vatanını bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan anıtladır” diye konuştu.
Gazilerimizin ve şehitlerimizin yakınlarının milletimizin en kıymetli emanetleri olduğu ifade eden Başkan Sarı, Altınözü Belediyesi olarak tüm imkânlarıyla gazilerimizin ve şehit ailelerinin yanında olduklarını ifade etti.
Başkan Sarı, “Gazilerimiz yaşayan anıtlardır. Altınözü Belediyesi olarak tüm imkanlarımızda gazilerimizin ve şehit ailelerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize de sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum” sözlerini kullandı.
19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Altınözü’nde bir anma programı düzenlenecek. Bugün saat 09.30’da Tacettin Sürmeli Parkı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na Altınözü Kaymakamlığı, Altınözü Garnizon Komutanlığı ve Altınözü Belediye Başkanlığı tarafından çelenk sunulacak. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirilecek. 19 Eylül Gaziler Günü programı Altınözü Belediyesi Kültür Evi’nde gazilerimizin onuruna verilecek olan kahvaltı programı ile devam edecek.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu