GÜNDEM

“BASIN SUSTURULAMAZ!” ALAKUŞ’TAN SALDIRI GİRİŞİMİNE SERT TEPKİ

HATSO Başkan Adayı Mehmet Alakuş, Hatay Gazeteciler Birliği Cemiyeti Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve Hatay Expres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Bostan Yılmaz’a yönelik gerçekleştirilen saldırı girişimini kınayarak, gazetecilerin güvenliği ve basın özgürlüğünün korunması gerektiğini vurguladı. Yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirten Alakuş, Bostan Yılmaz’a geçmiş olsun dileklerini iletti. Hatay’da görev yapan gazetecilerin zor şartlara rağmen kamuoyunun […]
“BASIN SUSTURULAMAZ!” ALAKUŞ’TAN SALDIRI GİRİŞİMİNE SERT TEPKİ

HATSO Başkan Adayı Mehmet Alakuş, Hatay Gazeteciler Birliği Cemiyeti Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve Hatay Expres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Bostan Yılmaz’a yönelik gerçekleştirilen saldırı girişimini kınayarak, gazetecilerin güvenliği ve basın özgürlüğünün korunması gerektiğini vurguladı.

Yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirten Alakuş, Bostan Yılmaz’a geçmiş olsun dileklerini iletti. Hatay’da görev yapan gazetecilerin zor şartlara rağmen kamuoyunun haber alma hakkı için özveriyle çalıştığını ifade eden Alakuş, gazetecilerin görüş ve düşüncelerinden bağımsız olarak güvenliklerinin ve mesleki itibarlarının korunması gerektiğini söyledi.

Mehmet Alakuş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Hatay Gazeteciler Birliği Cemiyeti Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve Hatay Expres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sayın Bostan Yılmaz’a yönelik gerçekleştirilen saldırı girişimini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Öncelikle Sayın Bostan Yılmaz’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Hatay’da görev yapan tüm gazetecilerimiz, zor şartlara rağmen kamuoyunun haber alma hakkı için büyük bir özveriyle çalışmaktadır. Hangi görüşü savunursa savunsun, hangi kurum veya kişi hakkında haber yaparsa yapsın; her gazetecinin güvenliği, özgürlüğü ve mesleki itibarı korunmalıdır.

Bir HATSO Başkan Adayı olarak; kişi, kurum, siyasi görüş veya düşünce ayrımı yapmaksızın basın mensuplarına yönelik her türlü tehdit, baskı ve şiddetin karşısında olduğumu açıkça ifade ediyorum.

Yaşanan olayın tüm yönleriyle aydınlatılmasını ve sorumluların hukuk içerisinde en kısa sürede ortaya çıkarılmasını temenni ediyorum.

Başta Bostan Yılmaz olmak üzere, Hatay’ın tüm değerli gazetecilerine ve basın emekçilerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyor; görevlerini özgür, güvenli ve tarafsız bir şekilde sürdürebilmeleri için her zaman yanlarında olduğumuzu ifade ediyorum.

Basın susturulamaz. Gazetecilik tehdit ve şiddetle engellenemez. Hatay’da hep birlikte hukukun ve demokrasinin yanında olacağız.”

Mehmet Alakuş

Haberi Paylaş:
PUAN DURUMU
# TAKIM O P
1 GALATASARAY 10 25
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 23
3 TRABZONSPOR 10 22
4 BEŞİKTAŞ 10 19
5 KASIMPAŞA 10 17
6 FENERBAHÇE 10 16
7 ARCA ÇORUM 10 16
8 KOCAELİSPOR 10 16
9 GÖZTEPE 10 15
10 İSTANBUL BAŞAKŞEHİR 10 14
11 ERZURUMSPOR 10 14
12 CORENDON ALANYASPOR 10 12
13 ÇAYKUR RİZESPOR 10 11
14 GENÇLERBİRLİĞİ 10 11
15 TÜMOSAN KONYASPOR 10 8
16 GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ 10 8
17 SAMSUNSPOR 10 4
18 EYÜPSPOR 10 3