Başarılar Hatayspor!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Atakaş Hatayspor yeni sezonun ilk maçında bugün deplasmanda son şampiyon Trabzonspor’a konuk olacak. Şenol Güneş Spor Komleksi’nde oynanacak olan mücadele saat 21.00’da başlayacak. Teknik Direktör Serkan Özbalta yönetiminde maça iyi hazırlanan Bordo-Beyazlılar, zorlu müsabakada iyi bir futbol sergilemek ve Hatay’a iyi bir sonuçla dönmek istiyor.

4 MAÇTA 2 PUAN

İki takım bu akşam Süper Lig’deki 5’inci randevuya çıkacak. Daha önce oynanan 4 karşılaşmada Hatayspor rakibi karşısında 2 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Süper Lig’de iki sezon geçiren Hatayspor, karşılaştığı rakiplerinden sadece 3’üncü mağlup edemedi. Fenerbahçe ve Sivasspor’la birlikte Trabzonspor da 4 maçta da Hatay’a 3 puan kaptırmayan ekipler arasında yer alıyor.

HATAY’IN DEPLASMAN KARNESİ ÇOK KÖTÜ

Geride bıraktığımız sezonda deplasmanda bir hayli kötü bir performans sergileyen Hatayspor, deplasmanda çıktığı son 9 maçta da galibiyet elde edemedi. Hatayspor bu seride 7 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı. Öte yandan Hatayspor 2022 yılında deplasmanda maç kazanamayan tek Süper Lig takımı konumunda bulunuyor.

90+6 BOUPENDZA, 90+4 DİOUF!

Hatayspor, Süper Lig’de Trabzonpor’a karşı 4 maçta sadece 2 gol atabildi. Bu gollerin ikisi de uzatma bölümlerinde geldi. Geçen sezon Hatay’a şampiyon olarak gelerek Trabzonspor Djaniny’in golüyle öne geçse de Hatayspor 90+4’te Diouf’la bulduğu golle maçtan bir puanla ayrılmıştı. Bir önceci sezonda ise Hatayspor deplasmanda 90+6’da Aaron’un golüyle bir puanı kurtarmıştı.

ÖZBALTA’NIN İLK RESMİ SINAVI

Hatayspor’da iki sezon boyunca görev yapan teknik direktör Ömer Erdoğan’ın istifa etmesinin ardından takımın başına getirilen Serkan Özbalta, bu akşam Hatayspor’daki ilk resmi sınavına çıkacak. Serkan Hoca, 4 hazırlık maçında takımın başında göre yapmıştı. Hatayspor bu maçlarda 1 galibiyet, 2 yenilgi ve 1 beraberlik aldı.

HATAYSPOR’DA BERTUĞ, TRABZONSPOR’DA HAMSİK

Zorlu maç öncesi Hatayspor’da Türkiye U-23 Milli Takımı’nda olan genç forvet Bertuğ Özgür Yıldırım forma giyemeyecek. Bordo-Beyazlı ekipte Bertuğ dışında eksik bulunmuyor. Trabzonspor’da ise sakatlığı süren Maren Hamsik, Hatayspor’a karşı forma giyemeyecek.

KOPENHAG MAÇI ÖNCESİ ROTASYON OLACAK MI?

Sezona 3 puanla başlayan son şampiyon Trabzonpor, Hatay maçından 5 gün sonra Şampiyonlar Ligi Ön Eleme maçında Danimarka takımlarından Kopenhag ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Trabzon’da Hamsik dışında eksik bulunmazken, teknik direktör Abdullah Avcı’nın Şampiyonlar Ligi maçı nedeniyle rotasyona gidip gitmeyeceği maç saatinde belli olacak.

HATAYSPOR’UN MUHTEMEL 11’İ

Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Serkan Özbalta’nın zorlu Trabzonspor maçına kalede Erce Kardeşler, sağ bekte Kamil Ahmet Çörekçi, stoperde Burak Öksüz ve Simone Falette, sol bekte Samuel Adekugbe, orta alanda Mehdi Boudjemaa, Rayane Aabid ve Ruben Ribeiro, sol kanatta Kevin Varga, sağ kanatta Saba Lobjanidze, forvette ise Ayoub El Kaabi 11’iyle çıkması bekleniyor.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu