ATSO Hatay’a gıda toptancıları sitesi istedi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Gıda Toptancıları Sitesi yapılması istemiyle Hatay Valiliği’ne ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne resmi başvuruda bulundu.
16.(Gıda) ve 24.(Market) Meslek Komiteleri tarafından alınan karar çerçevesinde şehir merkezinde dağınık halde yer alan gıda toptancıları ve imalathaneleri modern, sağlıklı, çağdaş ve uygun ekonomik koşullar altında buluşturmak ve vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunulması amacıyla Gıda Toptancılar Sitesi’nin kurulması, yer tahsisi yapılması, imar planında yer alması ve gerekli çalışmaların yapılması hususunda iki kurumdan yardım talebinde bulunuldu.
“YAPILACAK TESİS SEKTÖRE NİCELİK KAZANDIRACAKTIR”
ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, yazılı başvuruda şu ifadelere yer verdi; “İlimiz coğrafi konumu ve sosyoekonomik yapısı itibariyle ulusal ve uluslararası ölçekte stratejik bir konumun sahiptir. Orta Doğu ülkelerine çıkış kapısı durumundaki Hatay ili, hem kara yolu bağlantılı geçişlerde, hem de İskenderun ve Dörtyol’daki limanları ile deniz yolu bağlantılı geçişlerde ulusal ve uluslararası öneme sahiptir. Bu konum, bölgeyi ve ili, birçok sektörde olduğu gibi toptancılık ve perakendecilik gıda sektöründe de avantajlı hale getirmiştir. Ürünlerin üreticiden tüketiciye kadar ulaştırmak için yol aldığı dağıtım kanalı içinde en basta toptancılar ve perakendeciler yer alır. Gerek toptancılık gerekse perakendecilik tüketim mallarında ve endüstriyel malların dağıtılmasında hem üreticiler hem de tüketiciler açısından en önemli fonksiyonlar üstlenirler. Şehir merkezinde dağınık halde yer alan gıda toptancıları ve imalathaneleri modern, sağlıklı, çağdaş ve uygun ekonomik koşullar altında, esnafımıza ve halkımıza kaliteli hizmet sunmak, dünya standartlarına uygun çalışma zemini hazırlamak maksadıyla Gıda Toptancılar Sitesi’ne ihtiyaç duyulmaktadır. Yüksek bir işgücü potansiyeli bulunan gıda sektörümüzde ilimiz istihdam ve ekonomisine büyük bir hareketlilik getirecek Gıda Toptancılar Sitesi ile sektörel canlanmanın sağlanmasının yanı sıra, kamyon-kamyonet gibi ağır tonajlı araçların şehir merkezinde oluşturduğu sorunlar da çözüme kavuşturulacak olup, ülkemize ve toptan gıda sektörüne uluslararası nitelik ve nicelik kazandıracaktır. Bu kapsamda; ilimiz istihdam ve ekonomisine büyük bir hareketlilik getirecek olan Gıda Toptancılar Sitesi’nin kurulması, yer tahsisi yapılması, imar planında yer alması ve gerekli çalışmaların yapılması hususunu önemle arz ederim.”

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu