ASİ NEHRİ İÇİN DEV PROJE TEMMUZ AYINDA TAMAMLANIYOR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Büyükşehir Belediyesinin Asi Nehri’ndeki kirlilik ile mücadele etmek için geliştirdiği proje Temmuz ayında tamamlanacak.

 Hatay Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler, Doğa Koruma Merkezi ile Japon Hükümetinin desteklediği ‘’Hatay için İklim Eylemi Asi Nehrinden Kaynaklı Atıkların Azaltılması’’ projesinin Mart ayında tamamlanması planlanırken, 6 Şubat ve sonrasında yaşanan depremler nedeniyle 3 ay ertelendiğini açıkladı.

 Proje kapsamında Asi Nehri’ne atık toplayıcı bariyer sistemleri kurulacak ve bariyerle tutulan atıklar sürekli toplanarak, şehir merkezinde biriken atıkların denize ulaşması engellenecek.

 Ayrıca kirlilik bakımından en çok etkilenen Samandağ Balıkçı Barınağına Collecthor sabit atık toplayıcı sistem kurulacak ve barınak içindeki atıklar robotik sistemle toplanacak.

 Asi Nehri şehir merkezinde ve sulak alanlarda atık toplayıcı akuatik robot ile temizlik yapılacak ve aynı zamanda öğrencilere çevre kirliliği eğitimleri verilerek farkındalık oluşturmuş olacak.

 Hem suda hem karada çalışabilen amfibi makine ile Asi Nehrinde su sümbülleri ve benzeri atık toplama çalışmaları yapılacağını ifade eden HBB ekipleri, daha temiz ve daha yaşanabilir bir Hatay için projeler üretmeye ve var gücümüzle çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

 Projenin yanı sıra HBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı sağlıklı bir gelecek için çevre ve doğal kaynakların korunması, biyolojik çeşitlilik ve ekosistemin sürdürülebilirliği ve vatandaşların daha sağlıklı çevre de yaşaması amacıyla Asi Nehri’nde ve sahillerde çalışmalarını sürdürüyor.

 İl genelindeki kıyıların, limanların ve plaj alanlarının temizlik çalışmalarını titizlikle yürüten Büyükşehir ekipleri, aynı zamanda Asi Nehri’nden gelen atıkların denize ulaşmasının engellenmesi amacıyla çalışmalar yaparak ulusal ve uluslararası kuruluşlarla iş birliği yapıyor.

 

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu