Arsuz Müftülüğü Gençlere Yönelik Program Düzenledi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

2022 Yılı Yaz Kur’an Kursları kapanışı münasebetiyle Arsuz İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından  Arsuz Aşağı Kepirce çok amaçlı salonda “Gençlik Şöleni” programı düzenlendi.

Programa İlçe Kaymakamı Hasan Gökpınar, Milletvekili Abdulkadir Özel, İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, İlçe Müftüsü Mehmet Sain, Kurum Müdürleri, Gençlik Koordinatörleri, Kuran Kursu Görevlileri, Din Görevlileri, gençler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Programın açış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Sain şunları söyledi: Vatanını, bayrağını, ezanını ve mukaddesatını seven, kulluğu Allah’a sadakati devlete ve hizmeti millete şiar edinmiş bir gençlik yetiştirmek hepimizin ortak derdidir. Bu nedenle, Diyanet İşleri Başkanlığımızın önemle üzerinde durduğu projelerden birisi de “Gençliğe Değer Projesi”dir. Bu kapsamda her bir din görevlimiz en az 10 gence ulaşarak bu mukaddes değerleri gençlerimize aktarması, onların kalbine dokunması ve manevi dünyalarının inşası için gayret göstermektedir. Bu bağlamda 2022 yılı yaz döneminde özellikli bir yer olan Arsuzumuz’da din görevlilerimiz toplamda 1364 gencimize ulaşarak onlara milli ve manevi değerlerini sevdirme gayretinde bulunmuş, bir olan 4-6 yaş kuran kursu sayısı dokuza ve inşallah en kısa zamanda da Merkez, Gülcihan ve Gökmeydan olmak üzere üç caminin de projelendirme ve temel atma hususunda son aşamalara gelinmiştir. Müftü Sain, programın hazırlanmasında emeği geçen gençlik koordinatörleri ile Aşağı Kepirce Mahalle muhtarına ve programa teşriflerinden dolayı Protokol, Hayırseverler ve diğer katılımcılara teşekkür etti.

Gençlik şölenine katılarak gençlerle sohbet eden İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili de konuşmasında; “İnsandaki en kıymetli şey ömürdür. Ömrün içinde en kıymetli olan ise gençliktir. Gençlik hayatın önemli ve en kritik dönemidir. Hepimizin ortak derdi gençlere vatanını, bayrağını ve mukaddesatını sevdirmektir. Anne-babasına itaatkâr olup isyankâr olmamalarını sağlamaktır.” ifadelerini kullandı. “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı, medeniyet perspektifine sahip bir şekilde yetişmeleri ve gençlik çalışmalarına ivme kazandırmak için bu tür programların önemli olduğunu ifade eden İl Müftümüz “Gençlerimizin ülkemize ve milletimize değer verecek şekilde yetişmesi geleceğe umutla bakmamıza vesile olacaktır. Bu nedenle gençleri bir çatı altında toplayan ve bu güzel programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel yaptığı konuşmasında; “Son yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığının pek çok alanda olduğu gibi gençlere yönelik faaliyetlerinde de gözle görülür bir artış olduğunu, bununda milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençliğin yetişmesi için zemin oluşturduğunu bu nedenle gençlere yönelik bu tür etkinliklerin arttırılması gerektiğini ifade ederek programa emeği geçenlere teşekkür etti.”

Programda konuşan İlçe Kaymakamı Hasan Gökpınar ise, “İslam dininin sahih ve doğru bir şekilde anlaşılması için Diyanet İşleri Başkanlığının önemli bir misyon yüklendiğini bu nedenle dini doğru bir şekilde anlamak ve hayata tatbik etmek için gençlerin Diyanet’i takip etmesinin yeterli olduğunu, böylece birlik beraberlik ve kardeşliğin perçinleneceğini ifade etti.Kaymakam Gökpınar, gençlerin yanlış akım ve oluşumların tuzağına düşmemesinin tek yolunun İslam’ın doğru bir şekilde anlaşılıp anlatılmasından geçtiğini bunun içinde anne babalar başta olmak üzere toplumun her kesimine ciddi görevler düştüğünü söyledi ve programa emeği geçenlere teşekkür etti.”

Programa katılan gençler tarafından ilahi, skeç, şiirler ve yarışmalarla devam eden programın sonunda İlçe Kaymakamı Hasan Gökpınar, Milletvekili Abdulkadir Özel ve İl Müftüsü  Ömer Faruk Bilgili tarafından hayırseverlere plaket takdimi ve katılan gençlere yapılan yarışmalar sonucunda birinci olanlara çeşitli hediyeler verildi.

Program, gençlere çeşitli ikram ve toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu