Anayazı’da ‘kuduz köpek’ endişesi!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Antakya Anayazı Mahallesi Muhtarı Murat Sahilli, bölgedeki bir köpekten alınan numune sonucunda kuduz tespit edildiğini bildirdi.

Antakya’da Derince Mahallesinden sonra Anayazı Mahallesinde de başıboş dolaşan köpeklerden birinin kuduz çıktığı ileri sürüldü.

Mahalle de panik hâkim olurken vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarı yapıldı.

Bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda Derince Mahallesinde yaşanan ‘kuduz köpek’ vakasından vatandaşlar tedirgin olmuştu.

Yetkililere seslenen vatandaşlar, “Mahallede dolaşan onlarca köpek var. Tedbir alınmadığı takdirde daha çok vakalarla karşılaşacağız. Kimseye zarar verilmeden başıboş dolaşan sokak hayvanları ilgili birimler tarafından toplatılmalıdır. Çocuklarımızı korku içerisinde, özellikle bölgemizde kuduz köpek paniği yaşanıyor. Önlem alınması için ne bekleniyor?” diye tepki gösterdiler.

MUHTAR SAHİL: BAŞIBOŞ KÖPEKLER TEHLİKE SAÇIYOR

Anayazı Mahallesi Muhtarı Murat Sahilli ise bölgede dolaşan köpeklerin büyük bir tehlike arz ettiğini vurgulayarak, “Mahallemizde başıboş dolaşan köpeklerde kuduz hastalığı belirtileri görülmüş. Bu sebeple bir köpekten numune alınarak laboratuvara gönderilmiştir. Laboratuvar sonucu hayvanda Kuduz Hastalığı tespit edilmiştir. Son günlerde köpek veya başka bir hayvan tarafından yaralanan herkesin bir sağlık kuruluşuna başvurması hayatı önemdedir. Dikkatli olmaları, ilgili birimlerin önlem alması gerekiyor” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu