Altınözü’ne 350 konut kazandırılacak

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Altınözü ilçesine inşa edilen 384 konutun ardında ikinci etap sosyal konut projesi kapsamında 350 konut yapılacağının müjdesi verildi. Sosyal Konut Projesi Tanıtım Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Hedefimiz 81 ilimizde ve tüm ilçelerimizde 2023-2028 arasını kapsayan 5 yıllık süreçte 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa, 50 bin iş yeri yaparak milletimizin istifadesine sunmaktır” dedi.

BAŞKAN SARI: İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN

Altınözü ilçesine kazandırılacak 350 konutun ilçeye hayırlı olmasını temennisinde bulunan Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı,  “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “İlk Evim İlk İş Yerim Projesi” kapsamında açıkladığı 2. Etap Altınözü 350 sosyal konut projesi hayırlı olsun.

Bu dev yatırım için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum ve TOKİ Başkanlığımıza hemşerilerimiz adına teşekkür eder, projenin ilçemize hayırlı olmasını dilerim. Konutlar TOKİ tarafından yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

HATAY’IN 11 İLÇESİNE TOPLAM 4 BİN 450 KONUT

Proje kapsamında Hatay’ın 11 ilçesinde toplam 4 bin 450 konut inşa edilecek. Dörtyol’da 500,

Belen’de 250,Yayladağı’nda 250, Altınözü’nde 350, Erzin’de 250, Hassa’da 100, İskenderun’da 350,

Kırıkhan’da 350, Antakya’da bin 100, Payas’ta 700, Reyhanlı’da ise 250 konut inşa edilecek. Hatay’ın Defne, Samandağ, Arsuz ve Kumlu ilçeleri ise projeye dahil edilmedi.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK

14 Eylül’de başlayan başvuru süreci 31 Ekim’e kadar devam edecek. Başvurular Ziraat Bankası ve Halk Bankası’nın yanı sıra e-devlet üzerinden yapılabilecek. Başvuru yapmak isteyenlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, proje il sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etmesi veya proje il nüfusuna kayıtlı olması, daha önce TOKİ’den ev almamış olması, aylık hane halkı gelirinin en fazla 16 bin TL olması gibi şartlara sahip olması gerektiği ifade edildi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu