Altınözü’nde yeni eğitim yılında 48 yeni öğretmen görev yapacak

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde 20 bin öğretmen için atama töreni yapıldı. Altınözü’nde yeni atanan öğretmen sayısı ise 48 oldu. Bu öğretmenlerin tamamının da okul öncesi öğretmeni olduğu öğrenildi. Altınözü’nde yeni atanan bu 48 öğretmen 12 Eylül 2022 Pazartesi gününden itibaren ders başı yapacak.

99 branşta toplam 19 bin 969 öğretmenin atamasında, branş dağılımı en fazla 7 bin 503 kişiyle okul öncesi alanında yapıldı. Bu branşı 2 bin 223 kişiyle sınıf öğretmenliği, 1250 kişiyle özel öğretim öğretmenliği, 1218 kişiyle din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, 1004 kişiyle ilköğretim matematik öğretmenliği takip etti. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 5-9 Eylül tarihleri arasında anaokulu ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için yapılacak uyum eğitimi ve 12 Eylül’de başlayacak yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarında gelinen noktayı bir kez daha değerlendirmek üzere bakan yardımcıları, birim amirleri ve 81 ilin millî eğitim müdürleri ile yaptığı toplantıda, “Okul öncesi eğitimde yapılan yatırımların sonucunda Türkiye bu alanda da önemli bir ivme kazanacak. Proje tamamlandığında, bu ülkenin çocuklarının eğitimi için çok önemli bir çalışmaya hep beraber imza atmış olacağız. 3 bin yeni anaokulu ve 40 bin yeni ana sınıfı açma hedefimizde emin adımlarla ilerliyoruz. Şimdiye kadar 1.407 bağımsız anaokulu ve 11 bin 100 ana sınıfı hizmete alındı. 500 bin çocuğumuz bu sayede ilk kez okulla buluştu. Bu sayı daha da artacak ve 5 yaşta okullaşma oranını bu yıl yüzde 100’e tamamlayacağız” diye konuştu.

MÜDÜR GÜNER: ALTINÖZÜ YENİ EĞİTİM YILINA HAZIR

Altınözü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Güner de ilçeye ataması çıkan öğretmenlere görevlerinde başarı diledi ve ilçe milli eğitim müdürlüğü olarak yeni eğitim ve öğretim yılına hazır olduklarını dile getirdi. Altınözü ilçesinde öğrenci ve öğretmen ve başarı odaklı bir anlayışla eğitimin çıtasını daha da yukarıya çekmek için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Müdür Güner, yeni eğitim ve öğretim yılının Altınözü’ne hayırlı olması temennisinde bulundu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu