Altınözü’nde kekik bitkisinde kümelenme çalışması kapsamında toplantı düzenlendi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Altınözü’ne bağlı Kozkalesi Mahallesi’nde Kekik(zahter) bitkisinde kümelenme çalışmaları kapsamında Hatay Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, İl Müdür Yardımcısı AvniHatay, İlçe Müdürü Çağlar Kaya, çevre mahalle muhtarları, sektörde faaliyet gösteren iş insanları ve geniş üretici grubun katılımı ile toplantı gerçekleştirildi.

Altınözü’nde gerçekleşen toplantıya dair açıklamalarda bulunan Hatay Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, “Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüzce 2015 yılından itibaren yürütülmekte olan “Itri ve Tıbbi Bitkiler ile Boya Bitkileri Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi” çerçevesinde demonstratif amaçlı yapılan çalışmalar ile teknik bilgi ve veri üretildiği görülmüştür. Ancak küçük üreticilerin ürünlerini daha iyi pazarlayabilmeleri için kümelenme çalışmaları önemlidir. Tıbbi ve aromatik bitki üreten ve mamul hale getiren işletmelerin kümelenme içinde yer alması ile, pazara çabuk girmeleri, bilgiye hızlı ulaşmaları, daha uygun şartlarda finans kaynağı elde etmeleri, Ar-Ge, üretim ve pazarlama ortaklığı yapmaları, riski dağıtmaları, üretilen ürünlerde ithalatı azaltarak ihracatı artırmaları ve bölge ekonomisini yukarıya çekmek için diğer paydaşlar ile sistematik olarak el ele vermeleri hedeflenmektedir” dedi.

KEKİK ÜRETİMİNİN ARTTIRILMASI ÜZERİNDE GÖRÜŞMELER YAPILDI

Altınözü’nde kekik(zahter) üretiminin arttırılması ve daha geniş pazarlarda yer bulunabilmesi hakkında uzun konuşmaların ve görüşmelerin yapıldığını belirten Müdür Ergün, “İlimizde Kümelenme potansiyeli olan bitkiler defne, kekik(zahter), safran, adaçayı ve sumak bitkileridir. Bu bağlamda Altınözü ilçemizde gerçekleştirilen toplantıda; kekik(zahter) üretiminin arttırılması ve daha geniş pazarlarda yer bulunabilmesi için mutlaka kooperatifleşmenin gerekliliği üzerinde duruldu. Sektörde faaliyet gösteren iş insanları ile üreticiler bir araya gelerek karşılıklı istişarelerde bulundular” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu