Altınözü’nde Aba Güreşi Kursu Tam Gaz

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Altınözü Yaz Spor Okulları faaliyetleri kapsamında düzenlenen Aba Güreşi Kursu, Altınözü Kozkalesi Mahallesi’nde devam ediyor.

Kursla beraber çocuklar, geleneksel aba güreşinin inceliklerini öğrenerek bu sporu gelecek yıllara taşımayı hedefliyor. Çocukların, geleneksel ata sporu aba güreşinin özelliklerini keyif ve gayretle öğrendiklerini belirten Altınözü Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Zümre, “Aba güreşi, Orta Asya’dan göçle birlikte Anadolu’ya gelmiş ancak ülkemizde güney illerimizde özellikle Hatay’da tutunabilmiştir. Aba güreşi, bütün güreşlerin atasıdır. Nedeni ise mutlaka diğer güreş türlerindeki bir benzerliği aba güreşinde de görebilirsiniz. Biz kursumuzda öğrencilere bu sporun inceliklerini öğretiyoruz. Bu sporu geliştirmenin yolu severek yapmaktır. Çünkü bu ağır bir spor. Özellikle aba giyerek güreşmek ayrı bir mücadele istiyor.” diye konuştu.

Çocukların hayatında, sporun var olmasının önemli olduğunun altını çizen Altınözü Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Zümre, “Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan kurtarmak istiyorsak mutlaka spora yönlendirmemiz gerekiyor” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu